притисни ентер »

Откриен ген одговорен за појава на аритмија кај човекот
Откриен ген одговорен за појава на аритмија кај човекот

Откриен ген одговорен за појава на аритмија кај човекот

Научници од Универзитетот „Бен Гурион“ открија ген што е одговорен за појава на аритмија кај луѓето, што досега не било познато за науката. Како што објави ТПС Израелската новинска агенција, аритмијата е причина за смртта на 200.000 луѓе годишно, а израелските научници го направија првиот чекор кон пронаоѓање лек. Проучувајќи ја генетиката на три генерации

Откриен ген одговорен за појава на аритмија кај човекот

Откриен ген одговорен за појава на аритмија кај човекот

Научници од Универзитетот „Бен Гурион“ открија ген што е одговорен за појава на аритмија кај луѓето, што досега не било познато за науката. Како што објави ТПС Израелската новинска агенција, аритмијата е причина за смртта на 200.000 луѓе годишно, а израелските научници го направија првиот чекор кон пронаоѓање лек. Проучувајќи ја генетиката на три генерации