притисни ентер »

Предлогот за легализација на полиандријата доведе до силни протести
Предлогот за легализација на полиандријата доведе до силни протести

Предлогот за легализација на полиандријата доведе до силни протести

Јужна Африка има еден од најлибералните устави, кој дозволува истополови бракови за сите и полигамија, но сѐ уште не ја легализира полиандријата Предлогот на јужноафриканската влада да ја легализира полиандријата, кога жената има повеќе од еден сопруг истовремено, доведе до силни протести во конзервативните кругови. Ова не го изненадува професорот

Во која година од животот мажите и жените се најпривлечни?

Во која година од животот мажите и жените се најпривлечни?

Убавината е во окото на тој што гледа, истото може да се каже и за привлечноста. Кога станува збор за изгледот, работите не треба да ги генерализираме. Секој има различен вкус и сосема поинакви работи во нас може да предизвикаат чувство на копнеж кон друга личност. Многу истражувачи досега се занимавале со оваа тема со цел да откријат во кои години

Во која година од животот мажите и жените се најпривлечни?

Во која година од животот мажите и жените се најпривлечни?

Убавината е во окото на тој што гледа, истото може да се каже и за привлечноста. Кога станува збор за изгледот, работите не треба да ги генерализираме. Секој има различен вкус и сосема поинакви работи во нас може да предизвикаат чувство на копнеж кон друга личност. Многу истражувачи досега се занимавале со оваа тема со цел да откријат во кои години

Зошто брачниот другар треба да биде најважната личност во животот | Другите доаѓаат и си одат, а тој секогаш останува

Зошто брачниот другар треба да биде најважната личност во животот | Другите доаѓаат и си одат, а тој секогаш останува

Многу разводи во нашиот свет се јавуваат затоа што партнерот, пред тој или таа да се ожени, не сфатил целосно дека тој или таа сега е сродна душа на другиот партнер. Кога жената се согласува да се омажи, тоа значи дека се согласува да биде за сопругот во сè. Таа станува верен придружник на нејзиниот човек, чувар на огништето, поддршка, љубов и грижа

Еве зошто мажот не ја остава сопругата поради љубовничката? Изненадувачки

Еве зошто мажот не ја остава сопругата поради љубовничката? Изненадувачки

Сопруга, деца и љубовничка– „комплетен сет за машка среќа“. Љубовничката, како и секоја друга жена, често пати е во заблуда, надевајќи се дека порано или подоцна нејзиниот партнер ќе ја напушти својата сопруга и ќе и понуди брак и срце. Може да трае со месеци, понекогаш со години, со еден човек кој ветил дека ќе поднесе барање за развод - иако не прави