притисни ентер »

Градови кои опасно тонат: Дали за 100 години ќе постојат овие светски метрополи?
Градови кои опасно тонат: Дали за 100 години ќе постојат овие светски метрополи?

Градови кои опасно тонат: Дали за 100 години ќе постојат овие светски метрополи?

Судбината на некој град кој за 100 години нема повеќе да постои бидејќи потонал, звучи прилично тажно. Следните градови тонат, но нивните власти прават сè за да ја задржат „главата“ над вода, а дали ќе успеат во тоа, времето ќе покаже... Џакарта Секоја година, главниот индонезиски град тоне. Причината за ова е прекумерно испумпување вода, а ако работите

Градови кои тонат: Дали овие светски метрополи ќе постојат за 100 години?

Градови кои тонат: Дали овие светски метрополи ќе постојат за 100 години?

Судбината на градот кој веќе нема да постои за 100 години затоа што потона, звучи прилично тажно. Следните градови тонат, но нивните власти прават многу за да ја задржат „главата“ над водата, а дали ќе успеат, времето ќе покаже. 1. Џакарта Секоја година, главниот град на Индонезија тоне. Причината за ова е прекумерно испумпување вода, и ако работите