притисни ентер »

До јуни 100.620 ВАКЦИНИ НА ФАЈЗЕР за Македонија од Ковакс
До јуни 100.620 ВАКЦИНИ НА ФАЈЗЕР за Македонија од Ковакс

До јуни 100.620 ВАКЦИНИ НА ФАЈЗЕР за Македонија од Ковакс

Според последните информации објавени од Гави, Македонија, Босна и Херцеговина и Косово преку Ковакс системот во периодот од од април до јуни треба да добијат 100.620 дози на Фајзер вакцината. Во овој трети круг не се распределени вакцините за Црна Гора, додека Србија се очекува да добие 28.080 дози. Приближно 14,1 милиони дози вакцини Фајзер/БиоНТек

Македонија ќе добие 100.000 дози од вакцината „Фајзер“ преку Ковакс

Македонија ќе добие 100.000 дози од вакцината „Фајзер“ преку Ковакс

Приближно 14,1 милиони дози вакцини Фајзер/БиоНТек ќе бидат дистрибуирани во 47 земји во вториот квартал на оваа година, соопшти денеска Глобалниот сојуз за вакцини и имунизација (ГАВИ). Како што пренесува Радио Слободна Европа (РСЕ) испораката на вакцините ќе се спроведе во периодот од април до јуни оваа година. Според последните информации објавени

Македонија ќе добие 100.000 дози од вакцината „Фајзер“ преку Ковакс

Македонија ќе добие 100.000 дози од вакцината „Фајзер“ преку Ковакс

Приближно 14,1 милиони дози вакцини Фајзер/БиоНТек ќе бидат дистрибуирани во 47 земји во вториот квартал на оваа година, соопшти денеска Глобалниот сојуз за вакцини и имунизација (ГАВИ). Како што пренесува Радио Слободна Европа (РСЕ) испораката на вакцините ќе се спроведе во периодот од април до јуни оваа година. Според последните информации објавени

До јуни 100.620 ВАКЦИНИ НА ФАЈЗЕР за Македонија од Ковакс

До јуни 100.620 ВАКЦИНИ НА ФАЈЗЕР за Македонија од Ковакс

Според последните информации објавени од Гави, Македонија, Босна и Херцеговина и Косово преку Ковакс системот во периодот од од април до јуни треба да добијат 100.620 дози на Фајзер вакцината. Во овој трети круг не се распределени вакцините за Црна Гора, додека Србија се очекува да добие 28.080 дози. Приближно 14,1 милиони дози вакцини Фајзер/БиоНТек

Македонија, БиХ и Косово добиваат по 100.620 дози од вакцината на Фајзер

Македонија, БиХ и Косово добиваат по 100.620 дози од вакцината на Фајзер

Од Ковакс за Македонија, БиХ и Косово по 100.620 дози од вакцината на Фајзер. Приближно 14,1 милиони дози вакцини Фајзер/БиоНТек ќе бидат дистрибуирани во 47 земји во вториот квартал на оваа година, соопшти денеска Глобалниот сојуз за вакцини и имунизација (Гави), јави дописникот на МИА од Белград. Како што пренесува Радио Слободна Европа (РСЕ) испораката

Македонија, БиХ и Косово ќе добијат 100.620 дози „Фајзер“ вакцина

Македонија, БиХ и Косово ќе добијат 100.620 дози „Фајзер“ вакцина

Приближно 14,1 милиони дози вакцини Фајзер/БиоНТек ќе бидат дистрибуирани во 47 земји во вториот квартал на оваа година, соопшти денеска Глобалниот сојуз за вакцини и имунизација (Гави), јави дописникот на МИА од Белград. Како што пренесува Радио Слободна Европа (РСЕ) испораката на вакцините ќе се спроведе во периодот од април до јуни оваа година.

Преку Ковакс механизмот, С.Македонија, БиХ и Косово ќе добијат по 100.620 вакцини од Фајзер

Преку Ковакс механизмот, С.Македонија, БиХ и Косово ќе добијат по 100.620 вакцини од Фајзер

Во 47 земји ќе бидат дистрибуирани приближно 14,1 милиони дози вакцини од Фајзер и Бионтек и тоа во вториот квартал оваа година, соопштија денес од Глобалниот сојуз за вакцини и имунизација. Радио Слободна Европа пренесува пак, дека испораката на вакцините ќе се спроведе во периодот од април до јуни оваа година. Оттаму, С.Македонија, БиХ и Косово преку

РСЕ: Од Ковакс за Македонија, БиХ и Косово по 100.620 дози на вакцината Фајзер

РСЕ: Од Ковакс за Македонија, БиХ и Косово по 100.620 дози на вакцината Фајзер

Како што пренесува Радио Слободна Европа (РСЕ) испораката на вакцините ќе се спроведе во периодот од април до јуни оваа година. Според последните информации објавени од Гави, Македонија, Босна и Херцеговина и Косово преку Ковакс системот во периодот од од април до јуни треба да добијат 100.620 дози на Фајзер вакцината. Во овој трети круг не се распределени

РСЕ: Од Ковакс за Северна Македонија, БиХ и Косово по 100.620 дози на Фајзеровата вакцина

РСЕ: Од Ковакс за Северна Македонија, БиХ и Косово по 100.620 дози на Фајзеровата вакцина

Фото: Б. Грданоски Србија – Приближно 14,1 милиони дози вакцини Фајзер/БиоНТек ќе бидат дистрибуирани во 47 земји во вториот квартал на оваа година, соопшти денеска Глобалниот сојуз за вакцини и имунизација (Гави), јави дописникот на МИА од Белград. Како што пренесува Радио Слободна Европа (РСЕ) испораката на вакцините ќе се спроведе во периодот од