притисни ентер »

Шилегов: Скопје е првиот град во Северна Македонија што се приклучил на Зелените градови на ЕБОР

Шилегов: Скопје е првиот град во Северна Македонија што се приклучил на Зелените градови на ЕБОР

Паметен систем за осветлување, паметен систем за паркирање, следење на системот за квалитет на воздухот, јавно мислење и систем на задоволство на граѓаните и други модули ќе бидат дел од Дигиталната градска платформа преку која Скопје ќе се впише во мапата на зелените градови како модел за другите градови во земјата и регионот, информираат од Град

Шилегов: Скопје се приклучи на Зелените градови на ЕБОР

Шилегов: Скопје се приклучи на Зелените градови на ЕБОР

Паметен систем за осветлување, паметен систем за паркирање, следење на системот за квалитет на воздухот, јавно мислење и систем на задоволство на граѓаните и други модули ќе бидат дел од Дигиталната градска платформа преку која Скопје ќе се впише во мапата на зелените градови како модел за другите градови во земјата и регионот, информираат од Град

Скопје е првиот град во С. Македонија што се приклучи на Зелените градови на ЕБОР

Скопје е првиот град во С. Македонија што се приклучи на Зелените градови на ЕБОР

Скопје е првиот град во Северна Македонија што се приклучи на Зелените градови на ЕБОР и го започна развојот на акциониот план. Во март 2019 година, Градот Скопје и ЕБОР го започнаа Акциониот план за зелен град следејќи ја методологијата на ЕБОР, како дел од вклучувањето на градот во програмата на Зелените градови на ЕБОР, соопшти градоначалникот Петре

Што треба да направи Скопје за да стане ЕБОР Зелен град?

Што треба да направи Скопје за да стане ЕБОР Зелен град?

Градоначалникот Шилегов се обрати на тркалезната маса на градоначалниците на Годишна конференција на зелените градови на ЕБОР, што се одржа онлајн,  и ги изнесе плановите  и тековните активности на Градот за подобрување на  квалитетот на животот на скопјани. – Скопје е првиот град во Северна Македонија што се приклучи на Зелените градови на ЕБОР и

Шилегов: Скопје е првиот град во Северна Македонија што се приклучил на Зелените градови на ЕБОР

Шилегов: Скопје е првиот град во Северна Македонија што се приклучил на Зелените градови на ЕБОР

Паметен систем за осветлување, паметен систем за паркирање, следење на системот за квалитет на воздухот, јавно мислење и систем на задоволство на граѓаните и други модули ќе бидат дел од Дигиталната градска платформа преку која Скопје ќе се впише во мапата на зелените градови како модел за другите градови во земјата и регионот, информираат од Град

Шилегов: Скопје е првиот град во Македонија што се приклучил на Зелените градови на ЕБОР

Шилегов: Скопје е првиот град во Македонија што се приклучил на Зелените градови на ЕБОР

Паметен систем за осветлување, паметен систем за паркирање, следење на системот за квалитет на воздухот, јавно мислење и систем на задоволство на граѓаните и други модули ќе бидат дел од Дигиталната градска платформа преку која Скопје ќе се впише во мапата на зелените градови како модел за другите градови во земјата и регионот, информираат од Град

Шилегов: Скопје е првиот град во Северна Македонија што се приклучил на Зелените градови на ЕБОР

Шилегов: Скопје е првиот град во Северна Македонија што се приклучил на Зелените градови на ЕБОР

Паметен систем за осветлување, паметен систем за паркирање, следење на системот за квалитет на воздухот, јавно мислење и систем на задоволство на граѓаните и други модули ќе бидат дел од Дигиталната градска платформа преку која Скопје ќе се впише во мапата на зелените градови како модел за другите градови во земјата и регионот, информираат од Град