притисни ентер »

Астрономи открија осум нови брзи радио-импулси во вселената
Астрономи открија осум нови брзи радио-импулси во вселената

Астрономи открија осум нови брзи радио-импулси во вселената

Канадски астрономи кои ги проучуваат брзите радио-импулси (FRB) детектирале осум нови повторувачки од кои еден доаѓа од блиска галаксија, додека останатите седум се од вселенските длабочини. Осумте повторувачки импулси биле детектирани преку канадскиот радио-телескоп CHIME со што бројката на такви познати импулси скокна на десет откако претходно беа

Астрономи открија осум нови брзи радио-импулси во вселената

Астрономи открија осум нови брзи радио-импулси во вселената

Канадски астрономи кои ги проучуваат брзите радио-импулси (FRB) детектирале осум нови повторувачки од кои еден доаѓа од блиска галаксија, додека останатите седум се од вселенските длабочини. Осумте повторувачки импулси биле детектирани преку канадскиот радио-телескоп CHIME со што бројката на такви познати импулси скокна на десет откако претходно беа

Астрономи открија 8 нови брзи радио-импулси во вселената

Астрономи открија 8 нови брзи радио-импулси во вселената

Канадски астрономи кои ги проучуваат брзите радио-импулси (FRB) детектирале осум нови повторувачки од кои еден доаѓа од блиска галаксија, додека останатите седум се од вселенските длабочини. Осумте повторувачки импулси биле детектирани преку канадскиот радио-телескоп CHIME со што бројката на такви познати импулси скокна на десет откако претходно беа