притисни ентер »

САД во раскол поради Асанж: За некои тој е предавник, за други херој
САД во раскол поради Асанж: За некои тој е предавник, за други херој

САД во раскол поради Асанж: За некои тој е предавник, за други херој

Државен непријател или новинар – активист за транспарентност на супер силата САД. Стејт департментот го бара за да му се суди, Белата куќа на американскиот претседател Доналд Трамп молчи, а либералната јавност и главните американски медиуми го заштитуваат. Одиумот и судбината на основачот на „Викилис“, Џулијан Асанж стануваат закана за нов политички

САД: За некои Асанж е предавник, за други херој

САД: За некои Асанж е предавник, за други херој

Според Пенс, Асанж учествувал во најголемата кампања за обелоденување на доверливи информации во историјата на САД, со што под закана биле ставени службеници на американската армија. Државен непријател или новинар – активист за транспарентност на супер силата САД. Стејт департментот го бара за да му се суди, Белата куќа на американскиот претседател

САД во раскол поради Асанж: За некои тој е предавник, за други херој

САД во раскол поради Асанж: За некои тој е предавник, за други херој

Претседателот Трамп пак не е „ни на небо, ни на земја“. Тој за време на предизборната кампања во 2016 година застана во заштита на Асанж, а „Викиликс“ ги нарече „вистинска скривница со богатство“. Државен непријател или новинар – активист за транспарентност на супер силата САД. Стејт департментот го бара за да му се суди, Белата куќа на американскиот

САД во раскол поради Асанж: За некои тој е предавник, за други херој

САД во раскол поради Асанж: За некои тој е предавник, за други херој

Државен непријател или новинар – активист за транспарентност на супер силата САД. Стејт департментот го бара за да му се суди, Белата куќа на американскиот претседател Доналд Трамп молчи, а либералната јавност и главните американски медиуми го заштитуваат. Одиумот и судбината на основачот на „Викилис“, Џулијан Асанж стануваат закана за нов политички

САД за Асанж: За некои тој е предавник, за други херој

САД за Асанж: За некои тој е предавник, за други херој

Државен непријател или новинар – активист за транспарентност на супер силата САД. Стејт департментот го бара за да му се суди, Белата куќа на американскиот претседател Доналд Трамп молчи, а либералната јавност и главните американски медиуми го заштитуваат. Одиумот и судбината на основачот на „Викилис“, Џулијан Асанж стануваат закана за нов политички

САД во раскол поради Асанж: За некои тој е предавник, за други херој

САД во раскол поради Асанж: За некои тој е предавник, за други херој

Државен непријател или новинар – активист за транспарентност на супер силата САД. Стејт департментот го бара за да му се суди, Белата куќа на американскиот претседател Доналд Трамп молчи, а либералната јавност и главните американски медиуми го заштитуваат. Одиумот и судбината на основачот на „Викилис“, Џулијан Асанж стануваат закана за нов политички

САД во раскол поради Асанж: За некои тој е предавник, за други херој

САД во раскол поради Асанж: За некои тој е предавник, за други херој

Државен непријател или новинар – активист за транспарентност на супер силата САД. Стејт департментот го бара за да му се суди, Белата куќа на американскиот претседател Доналд Трамп молчи, а либералната јавност и главните американски медиуми го заштитуваат. Одиумот и судбината на основачот на „Викилис”, Џулијан Асанж стануваат закана за нов политички

САД во раскол поради Асанж: За некои тој е предавник, за други херој

САД во раскол поради Асанж: За некои тој е предавник, за други херој

Државен непријател или новинар – активист за транспарентност на супер силата САД. Стејт департментот го бара за да му се суди, Белата куќа на американскиот претседател Доналд Трамп молчи, а либералната јавност и главните американски медиуми го заштитуваат. Одиумот и судбината на основачот на „Викилис“, Џулијан Асанж стануваат закана за нов политички

САД во раскол поради Асанж: За некои тој е предавник, за други херој

САД во раскол поради Асанж: За некои тој е предавник, за други херој

Државен непријател или новинар - активист за транспарентност на супер силата САД. Стејт департментот го бара за да му се суди, Белата куќа на американскиот претседател Доналд Трамп молчи, а либералната јавност и главните американски медиуми го заштитуваат. Вашингтон, 15 април 2019 (МИА ) – Државен непријател или новинар – активист за транспарентност

Најпознатите поткажувачи кои засекогаш го променија светот

Најпознатите поткажувачи кои засекогаш го променија светот

Очите на целиот свет се вперени во Лондон каде е уапсен Џулијан Асанж, откако мина 7 години во азил во амбасадата на Еквадор. САД бараат негово испорачување поради обвиненија дека учествувал во завера на кражба на доверливи податоци. Кои други, освен Асанж, се меѓу најпознатите поткажувачи во светот? Џулијан Асанж Асанж е основач на WikiLeaks, човекот