притисни ентер »

На југот на Кина пронајдени илјадници фосили стари 518 милиони години
На југот на Кина пронајдени илјадници фосили стари 518 милиони години

На југот на Кина пронајдени илјадници фосили стари 518 милиони години

Научници открија илјадници “фасцинантно” сочувани фосили на брегот на реката Даншуи во провинцијата Хубеи во јужна Кина. Се проценува дека фосилите се стари околу 518 милиони години и претставуваат ретко зачувани фосили на меки ткива како кожа, очи и внатрешни органи. Палеонтолозите рекоа дека откритието е „неверојатно“, особено поради фактот дека

На југот на Кина пронајдени илјадници фосили стари 518 милиони години

На југот на Кина пронајдени илјадници фосили стари 518 милиони години

Научници открија илјадници “фасцинантно” сочувани фосили на брегот на реката Даншуи во провинцијата Хубеи во јужна Кина. Се проценува дека фосилите се стари околу 518 милиони години и претставуваат ретко зачувани фосили на меки ткива како кожа, очи и внатрешни органи. Палеонтолозите рекоа дека откритието е „неверојатно“, особено поради фактот дека

На југот на Кина пронајдени илјадници фосили стари 518 милиони години

На југот на Кина пронајдени илјадници фосили стари 518 милиони години

Научници открија илјадници “фасцинантно” сочувани фосили на брегот на реката Даншуи во провинцијата Хубеи во јужна Кина. Се проценува дека фосилите се стари околу 518 милиони години и претставуваат ретко зачувани фосили на меки ткива како кожа, очи и внатрешни органи. Палеонтолозите рекоа дека откритието е „неверојатно“, особено поради фактот дека