притисни ентер »

Доколку пиете некои од овие лекови, заборавете на кафето
Доколку пиете некои од овие лекови, заборавете на кафето

Доколку пиете некои од овие лекови, заборавете на кафето

Новата студија спроведена од меѓународна група истражувачи предводена од италијанскиот истражувач Луиџи Бареа покажа дека треба да се избегнува консумација на кафе со лекови. Студија покажа дека кафето значително влијае на апсорпцијата, распределбата, метаболизмот и излачувањето на многу лекови. Интернистката Пурви Парек за порталот „Eat This“ изјави

Ова мора да го знаете: Ако пиете од овие лекови, заборавете на кафе!

Ова мора да го знаете: Ако пиете од овие лекови, заборавете на кафе!

Новата студија спроведена од меѓународна група истражувачи предводена од италијанскиот истражувач Луиџи Бареа покажа дека треба да се избегнува консумација на кафе со лекови. Студија покажа дека кафето значително влијае на апсорпцијата, распределбата, метаболизмот и излачувањето на многу лекови. Интернистката Пурви Парек за порталот „Eat This“ изјави

Ова мора да го знаете: Ако пиете од овие лекови, заборавете на кафе!

Ова мора да го знаете: Ако пиете од овие лекови, заборавете на кафе!

Ова мора да го знаете: Ако пиете од овие лекови, заборавете на кафе! Новата студија спроведена од меѓународна група истражувачи предводена од италијанскиот истражувач Луиџи Бареа покажа дека треба да се избегнува консумација на кафе со лекови. Студија покажа дека кафето значително влијае на апсорпцијата, распределбата, метаболизмот и излачувањето на

Зошто не се пијат лекови со кафе

Зошто не се пијат лекови со кафе

Едно ново истражување може да ги загрижи љубителите кафе кои земаат какви било лекови. Имено, новата студија спроведена од меѓународна група истражувачи предводена од италијанскиот истражувач Луиџи Бареа покажа дека треба да се избегнува консумација на кафе со лекови. Студијата покажа дека кафето значително влијае на апсорпцијата, распределбата, метаболизмот

Пиете лекови со кафе? Еве зошто тоа не е добра идеја…

Пиете лекови со кафе? Еве зошто тоа не е добра идеја…

Често кога сме во „цајтнот“ со време, земаме лекови со кафе. Едно ново истражување може да ги загрижи љубителите на овој напиток кои земаат какви било лекови. Имено, новата студија спроведена од меѓународна група истражувачи предводена од италијанскиот истражувач Луиџи Бареа покажа дека треба да се избегнува консумација на кафе со лекови. Студијата