притисни ентер »

Промоција на „Дневникот на една планинарка" од Калина Велевска
Промоција на „Дневникот на една планинарка" од Калина Велевска

Промоција на „Дневникот на една планинарка" од Калина Велевска

Станува збор за избор од текстовите што беа објавувани на порталот „Мис", како своевиден дневник, а во кои Калина ги пренесуваше своите впечатоци од планинарските тури во Македонија, но и во соседните земји. Калина Велевска (1990), дипломиран правник, вработена во Основното јавно обвинителство, трагично го загуби својот живот, заедно со Александар

Промоција на „Дневникот на една планинарка“ од Калина Велевска

Промоција на „Дневникот на една планинарка“ од Калина Велевска

Вечерва во 20 часот во просториите на бифето на МКЦ ќе биде промовирана книгата „Дневникот на една планинарка" од Калина Велевска. Станува збор за избор од текстовите што беа објавувани на порталот „Мис", како своевиден дневник, а во кои Калина ги пренесуваше своите впечатоци од планинарските тури во Македонија, но и во соседните земји. Калина Велевска

Репортажите на Калина Велевска собрани во книгата „Дневникот на една планинарка“

Репортажите на Калина Велевска собрани во книгата „Дневникот на една планинарка“

„Дневникот на една планинарка“, збирка репортажи на трагично настраданата Калина Велевска, ќе биде промовирана вечерва во 20 часот, во бифето на Младински културен центар во Скопје. Објавувањето на книгата се совпаѓа со првата годишнина од трагедијата на планината Кајмакчалан, во која на 10 февруари, под сѐ уште целосно неразјаснети околности, животот

Битолски планинари им оддадоа почит на Калина и Александар

Битолски планинари им оддадоа почит на Калина и Александар

Петмина битолски планинари од Планинарско-спортскиот клуб „Пелистер“ денеска се искачија на Кајмакчалан. Како што вели за Тера телевизија Влатко Крбалески тоа го направиле во спомен на Калина и Александар. „На денот кога пред една година таму загинаа планинарите Калина Велевска и Александар Миновски, ние отидовме да им оддадеме почит“ вели тој. И друга

Книга на Калина Велевска: Промоција на “Дневникот на една планинарка”

Книга на Калина Велевска: Промоција на “Дневникот на една планинарка”

Во Младинскиот културен центар, на 11 февруари, во 20 часот ќе биде промовирана книгата “Дневникот на една планинарка” од Калина Велевска, а во издание на “Репро принт”. Станува збор за избор од текстовите што беа објавувани на порталот “Мис”, како своевиден дневник, а во кои Калина ги пренесуваше своите впечатоци од планинарските тури во Македонија

Промоција на „Дневникот на една планинарка“ од Калина Велевска

Промоција на „Дневникот на една планинарка“ од Калина Велевска

Во понеделник, во 20 часот во Бифето на МКЦ ќе се одржи промоција на книгата „Дневникот на една планинарка“ од Калина Велевска. Велевска (1990), дипломиран правник, вработена во Основното јавно обвинителство, трагично го загуби својот живот, заедно со Александар Миновски, на 10 февруари 2018 година на Кајмакчалан. Станува збор за избор од текстовите