притисни ентер »

Клетки од рак на дојка претворени во масни клетки за да се спречи ширењето
Клетки од рак на дојка претворени во масни клетки за да се спречи ширењето

Клетки од рак на дојка претворени во масни клетки за да се спречи ширењето

Истражувачи успеале да „прелажат“ клетки од рак на дојка да се претворат во масни клетки, со што се спречило нивното понатамошно ширење. За да го изведат тоа, тимот истражувачи користел патека која ја имаат метастазирачките канцерогени клетки. Кога ќе си го пресечеме прстот или кога органите растат во фетусот, епителните клетки се претвораат во вид

Електромагнетните полиња можат да помогнат во спречување на ширењето на клетките на ракот на дојка

Електромагнетните полиња можат да помогнат во спречување на ширењето на клетките на ракот на дојка

Споделете со пријателите! Tweet Како можат електромагнетните полиња да ги блокираат клетките на ракот на дојка и да спречат појава на ширење низ целото тело? Новото истражување открива! З вучи нереално, но, електромагнетните полиња можат да помогнат во спречувањето на ракот на дојка да се шири на други делови од телото, покажува едно ново истражување

Научниците ги претворија клетките на ракот во маснотии

Научниците ги претворија клетките на ракот во маснотии

Експертите од Универзитетот во Базел успеаја да ги натераат клетките на ракот на дојка да се претворат во маснотии и со тоа да станат целосно безопасни. За да се постигне такво нешто, научниот тим го следел патот на метастазирање на клетките на ракот. Нивниот успех е само првиот чекор, но напредокот е многу ветувачки. Истражувачите вметнале агресивна

Научниците ги претворија клетките на ракот во маснотии

Научниците ги претворија клетките на ракот во маснотии

Експертите од Универзитетот во Базел успеаја да ги натераат клетките на ракот на дојка да се претворат во маснотии и со тоа да станат целосно безопасни. За да се постигне такво нешто, научниот тим го следел патот на метастазирање на клетките на ракот. Нивниот успех е само првиот чекор, но напредокот е многу ветувачки. Истражувачите вметнале агресивна

Научниците ги претворија клетките на ракот во маснотии

Научниците ги претворија клетките на ракот во маснотии

Експертите од Универзитетот во Базел успеаја да ги натераат клетките на ракот на дојка да се претворат во маснотии и со тоа да станат целосно безопасни. За да се постигне такво нешто, научниот тим го следел патот на метастазирање на клетките на ракот. Нивниот успех е само првиот чекор, но напредокот е многу ветувачки. Истражувачите вметнале агресивна

Научниците ги претворија клетките на ракот во маснотии

Научниците ги претворија клетките на ракот во маснотии

Експертите од Универзитетот во Базел успеаја да ги натераат клетките на ракот на дојка да се претворат во маснотии и со тоа да станат целосно безопасни. За да се постигне такво нешто, научниот тим го следел патот на метастазирање на клетките на ракот. Нивниот успех е само првиот чекор, но напредокот е многу ветувачки. Истражувачите вметнале агресивна

Малигните клетки ги претвориле во нешто што сите го имаме

Малигните клетки ги претвориле во нешто што сите го имаме

Стручњаци од Универзитет во Бразил успеале да ги натераат ќелиите на рак на дојка да се претворат во сало и со тоа да станат целосно безопасни. За да постигнат такво нешто тим на научници го следеле чудниот пат на метастазираните ќелии на рак. Нивниот успех е само прв чекор, но напредокот е доста ветувачки. Кога ќе пресечете прст или кога фетусот почне

Револуционерно достигнување на швајцарските научници: клетките на агресивен рак на дојка ги претвориле во сало

Револуционерно достигнување на швајцарските научници: клетките на агресивен рак на дојка ги претвориле во сало

Експерти од Универзитетот во Базел успеале да ги натераат клетките на рак на дојка да се претворат во сало и со тоа да станат сосема безопасни. За да постигне нешто такво, научниот тим го следел чудниот пат на метастазирањето на клетките на ракот. Нивниот успех е само прв чекор, но напредокот многу ветува. Кога ќе го исечете прстот или кога фетусот

Револуционерно достигнување на швајцарските научници: Клетките на агресивен рак на дојка ги претвориле во сало

Револуционерно достигнување на швајцарските научници: Клетките на агресивен рак на дојка ги претвориле во сало

Експерти од Универзитетот во Базел успеале да ги натераат клетките на рак на дојка да се претворат во сало и со тоа да станат сосема безопасни. За да постигне нешто такво, научниот тим го следел чудниот пат на метастазирањето на клетките на ракот. Нивниот успех е само прв чекор, но напредокот многу ветува. Кога ќе го исечете прстот или кога фетусот