притисни ентер »

Универзална сала е интимност на скопјани, а не политика

Универзална сала е интимност на скопјани, а не политика

Универзална сала е значаен дел од нашата скопска носталгија и љубовта кон градот, а ние за жал се сакаме да претвориме во политика. По земјотресот, во Скопје не останаа многу места за кои сме така исцело и неповторливо емотивно врзани. Да не бараме само виновници, туку да си поставиме едно прашање кои во вакви нервозни ситуации го забораваме: во времето