притисни ентер »

Сунчица Уневска членка на Жирито за арапски филмови на Канскиот фестивал
Сунчица Уневска членка на Жирито за арапски филмови на Канскиот фестивал

Сунчица Уневска членка на Жирито за арапски филмови на Канскиот фестивал

Македонската новинарка и филмска критичарка Сунчица Уневска, е дел од Меѓународното жири составено од најпроминентните филмски критичари во светот, кое во периодот од февруари до април оваа година ги бираше најдобрите арапски филмови за 2019 година, што вообичаено се доделуваат на Канскиот филмски фестивал. Македонската новинарка и филмска критичарка Сунчица

Сунчица Уневска е дел од жирито во Кан за избор на најдобар арапски филм

Сунчица Уневска е дел од жирито во Кан за избор на најдобар арапски филм

Македонската новинарка и филмска критичарка Сунчица Уневска, е дел од меѓународното жири составено од еминентни филмски критичари, кое во периодот од февруари до април оваа година ги бираше најдобрите арапски филмови за 2019 година, што вообичаено се доделуваат на Канскиот филмски фестивал. Жирито, за првпат во историјата на арапската кинематографија,

Сунчица Уневска членка на Жирито за арапски филмови на Канскиот фестивал

Сунчица Уневска членка на Жирито за арапски филмови на Канскиот фестивал

Македонската новинарка и филмска критичарка Сунчица Уневска, е дел од Меѓународното жири составено од најпроминентните филмски критичари во светот, кое во периодот од февруари до април оваа година ги бираше најдобрите арапски филмови за 2019 година, што вообичаено се доделуваат на Канскиот филмски фестивал. Жирито првпат во историјата на арапската

Критичарката Сунчица Уневска во Жирито за арапски филмови на Канскиот фестивал

Критичарката Сунчица Уневска во Жирито за арапски филмови на Канскиот фестивал

Македонската новинарка и филмска критичарка Сунчица Уневска е дел од меѓународното жири кое во периодот од февруари до април оваа година ги бираше најдобрите арапски филмови за 2019, за наградата што вообичаено се доделува на Канскиот филмски фестивал. Жирито годинава тоа беше составено од 142 критичари од 57 земји и за првпат во историјата на арапската

Сунчица Уневска членка на Жирито за арапски филмови на Канскиот фестивал

Сунчица Уневска членка на Жирито за арапски филмови на Канскиот фестивал

Македонската новинарка и филмска критичарка Сунчица Уневска, е дел од Меѓународното жири составено од најпроминентните филмски критичари во светот, кое во периодот од февруари до април оваа година ги бираше најдобрите арапски филмови за 2019 година, што вообичаено се доделуваат на Канскиот филмски фестивал. Жирито првпат во историјата на арапската

Сунчица Уневска членка на Жирито за арапски филмови на Канскиот фестивал

Сунчица Уневска членка на Жирито за арапски филмови на Канскиот фестивал

Македонската новинарка и филмска критичарка Сунчица Уневска, е дел од Меѓународното жири составено од најпроминентните филмски критичари во светот, кое во периодот од февруари до април оваа година ги бираше најдобрите арапски филмови за 2019 година, што вообичаено се доделуваат на Канскиот филмски фестивал. Жирито првпат во историјата на арапската

Сунчица Уневска членка на Жирито за арапски филмови на Канскиот фестивал

Сунчица Уневска членка на Жирито за арапски филмови на Канскиот фестивал

Македонската новинарка и филмска критичарка Сунчица Уневска, е дел од Меѓународното жири составено од најпроминентните филмски критичари во светот, кое во периодот од февруари до април оваа година ги бираше најдобрите арапски филмови за 2019 година, што вообичаено се доделуваат на Канскиот филмски фестивал. Скопје, 29 јуни 2020 (МИА) – Македонската

Сунчица Уневска членка на Жирито за арапски филмови на Канскиот фестивал

Сунчица Уневска членка на Жирито за арапски филмови на Канскиот фестивал

Скопје, 29 јуни 2020 () – Македонската новинарка и филмска критичарка Сунчица Уневска, е дел од Меѓународното жири составено од најпроминентните филмски критичари во светот, кое во периодот од февруари до април оваа година ги бираше најдобрите арапски филмови за 2019 година, што вообичаено се доделуваат на Канскиот филмски фестивал. Жирито првпат во

Сунчица Уневска во жирито за арапски филмови на Канскиот фестивал

Сунчица Уневска во жирито за арапски филмови на Канскиот фестивал

За првпат во историјата на арапската кинематографија за најдобри филмови одлучуваше интернационално жири составено од 142 најеминентни критичари од 57 земји Македонската новинарка и филмска критичарка, Сунчица Уневска, е дел од интернационалното жири составено од најпроминентните филмски критичари во светот, кое во периодот од февруари до април ги