притисни ентер »

7 знаци кои покажуваат дека би требало да размислите за развод
7 знаци кои покажуваат дека би требало да размислите за развод

7 знаци кои покажуваат дека би требало да размислите за развод

Ако одлучите да поднесете барање за развод, ќе отворите простор за низа нови проблеми – од составување на договор за старателство до договарање околу тоа кој ќе остане во заедничкиот дом, а кој ќе бара друго место за живеење. Затоа, клучно е да бидете реални и да знаете дека тргнувате по тој пат затоа што едноставно немало излез. Се надеваме дека овие

Шест најчести причини за кризи во бракот

Шест најчести причини за кризи во бракот

Добриот брак бара работа на себе, толеранција и компромис. Секој има проблеми и несогласувања во бракот и понекогаш се чувствува дека најдобро е да се откаже, но доколку и покрај сите несогласувања одлучите да останете заедно, вашиот брак ќе трае засекогаш. Ова се најчестите причини заради кои доаѓа до криза во бракот. Критики Критиката може да биде

Ако вашиот брак ги преживее овие шест фази, тогаш ќе трае вечно

Ако вашиот брак ги преживее овие шест фази, тогаш ќе трае вечно

Добриот брак бара работа на себе, толеранција и компромис. Секој има проблеми и несогласувања во бракот и понекогаш се чувствува дека најдобро е да се откаже, но доколку и покрај сите несогласувања одлучите да останете заедно, вашиот брак ќе трае засекогаш. Ова се најчестите причини заради кои доаѓа до криза во бракот. Критики Критиката може да биде

6 фази кои мора да ги преживее љубовната врска за да трае засекогаш

6 фази кои мора да ги преживее љубовната врска за да трае засекогаш

Среќниот брак е нешто на коешто морате да работите. Важно е да знаете дека во секоја врска постојат проблеми и недоразбирања, а понекогаш можеби ви изгледа дека е полесно да се откажете. Сепак, доколку навистина сакате да бидете заедно, ќе успеете да ги надминете сите несогласувања. Во продолжение погледнете кои се критичните фази со кои најверојатно