притисни ентер »

Снежна покривка од Кина до Русија

Снежна покривка од Кина до Русија

Го чекавме многу долго, но снегот конечно пристигна и кај нас. Во последните неколку дена под снежна покривка се најдоа скоро сите земји во светот. Од далечната Кина, преку Блискиот исток па до Русија, целата земја е обоена во бело. Силните снежни врнежи во Европа, Азија и Блискиот исток натрупаа значително количество снег – нешто што тука во Македонија

Скопските снежни улици се најдоа во Гардијан!

Скопските снежни улици се најдоа во Гардијан!

Снежната идила на скопските улици се најде во светски познатиот медиум Гардијан. Во објавената фото репортажа со наслов – Од Кина до Русија, светот во бела покривка во фотографии, сместени се 18 фотографии на снежни пејсажи од Полска, Русија, Германија, Кина, Швајцарија и други земји, а помеѓу нив се наоѓа и фотографијата од Скопје. Таа е дело на професионалниот