притисни ентер »

Научници работат на средство за контрола на размножувањето на комарците
Научници работат на средство за контрола на размножувањето на комарците

Научници работат на средство за контрола на размножувањето на комарците

Истражувачи од Универзитет на Аризона соопштија дека оствариле голем напредок во развојот на средство за контрола на размножувањето на комарците, чија цел е спречување на ширењето маларија и други болести одговорни за стотици илјади смртни случаи годишно. Тие откриле протеин кај женките комарци кој, доколку се блокира, положените јајца се со аномалии

Научниците откриваат: Во иднина ќе има контролирано размножување на комарците

Научниците откриваат: Во иднина ќе има контролирано размножување на комарците

Истражувачи од Универзитет на Аризона соопштија дека оствариле голем напредок во развојот на средство за контрола на размножувањето на комарците, чија цел е спречување на ширењето маларија и други болести одговорни за стотици илјади смртни случаи годишно. Тие откриле протеин кај женките комарци кој, доколку се блокира, положените јајца се со аномалии

ВАЖНО ОТКРИТИЕ: Научници работат на средство за контрола на размножувањето на комарците

ВАЖНО ОТКРИТИЕ: Научници работат на средство за контрола на размножувањето на комарците

Истражувачи од Универзитет на Аризона соопштија дека оствариле голем напредок во развојот на средство за контрола на размножувањето на комарците, чија цел  е спречување на ширењето маларија и други болести одговорни за стотици илјади смртни случаи годишно. Тие откриле протеин кај женките комарци кој, доколку се блокира, положените јајца се со аномалии

Научници работат на средство за контрола на размножувањето на комарците

Научници работат на средство за контрола на размножувањето на комарците

Истражувачи од Универзитет на Аризона соопштија дека оствариле голем напредок во развојот на средство за контрола на размножувањето на комарците, чија цел е спречување на ширењето маларија и други болести одговорни за стотици илјади смртни случаи годишно. Тие откриле протеин кај женките комарци кој, доколку се блокира, положените јајца се со аномалии