притисни ентер »

Заклучно со 15 ноември реализирани 100,17 проценти од планот за производство на ЕСМ
Заклучно со 15 ноември реализирани 100,17 проценти од планот за производство на ЕСМ

Заклучно со 15 ноември реализирани 100,17 проценти од планот за производство на ЕСМ

Производството на АД ЕСМ е зголемено за 20 проценти во однос на претходната година и заклучно со 15 ноември е реализиран 100,17 проценти од планот. Оваа недела 75 проценти од пазарот го покриваме со сопствено производство и 25 отсто од набавка, а од следната недела ќе ги ставиме во функција и РЕК „Осломеј“ и ТЕЦ „Неготино“, порача денеска генералниот

Заклучно со 15 ноември реализирани 100,17 проценти од планот за производство на ЕСМ

Заклучно со 15 ноември реализирани 100,17 проценти од планот за производство на ЕСМ

Производството на АД ЕСМ е зголемено за 20 проценти во однос на претходната година и заклучно со 15 ноември е реализиран 100,17 проценти од планот. Оваа недела 75 проценти од пазарот го покриваме со сопствено производство и 25 отсто од набавка, а од следната недела ќе ги ставиме во функција и РЕК „Осломеј” и ТЕЦ „Неготино”, порача денеска генералниот

Заклучно со 15 ноември реализирани 100,17 проценти од планот за производство на ЕСМ

Заклучно со 15 ноември реализирани 100,17 проценти од планот за производство на ЕСМ

Производството на АД ЕСМ е зголемено за 20 проценти во однос на претходната година и заклучно со 15 ноември е реализиран 100,17 проценти од планот. Оваа недела 75 проценти од пазарот го покриваме со сопствено производство и 25 отсто од набавка, а од следната недела ќе ги ставиме во функција и РЕК „Осломеј“ и ТЕЦ „Неготино“, порача денеска генералниот

Допрва ќе се знае колку точно струја ќе треба за новите 518 корисници по повластена цена

Допрва ќе се знае колку точно струја ќе треба за новите 518 корисници по повластена цена

За трите категории потрошувачи кои согласно одлуката на Владата од 1 декември ќе бидат снабдувани со субвенционирана електрична енергија од ЕСМ преку „ЕСМ продажба“ делумно ќе произведеме електрична енергија и ќе го зголемиме сопственото производство, но делумно и ќе треба да се направат набавки во декември, порача денеска генералниот директор на АД

Што и да се случи во енергетскиот сектор, граѓаните нема да плаќаат повеќе за струја од досега, вели Бектеши

Што и да се случи во енергетскиот сектор, граѓаните нема да плаќаат повеќе за струја од досега, вели Бектеши

Во врска со цената на струјата што ќе се наплаќа од почетокот на идната година, министерот за економија Крешник Бектеши вели дека ги има пресметките колку би можела таа да изнесува и тврди дека зголемувањето нема да биде на товар на граѓаните Согласно нашите проекции и разговорите што ќе ги имаме во Економскиот совет, можам да кажам дека кризата нема

ЕСМ делумно ќе набавува струја за потребите на новите 518 корисници, кои ќе имаат повластена цена

ЕСМ делумно ќе набавува струја за потребите на новите 518 корисници, кои ќе имаат повластена цена

Фото: Влада За трите категории потрошувачи кои согласно одлуката на Владата од 1 декември ќе бидат снабдувани со субвенционирана електрична енергија од ЕСМ преку „ЕСМ продажба“ делумно ќе произведеме електрична енергија и ќе го зголемиме сопственото производство, но делумно и ќе треба да се направат набавки во декември, порача денеска генералниот директор

ЕСМ делумно ќе набавува струја за потребите на новите 518 корисници кои ќе се снабдуваат по повластена цена

ЕСМ делумно ќе набавува струја за потребите на новите 518 корисници кои ќе се снабдуваат по повластена цена

За трите категории потрошувачи кои согласно одлуката на Владата од 1 декември ќе бидат снабдувани со субвенционирана електрична енергија од ЕСМ преку „ЕСМ продажба“ делумно ќе произведеме електрична енергија и ќе го зголемиме сопственото производство, но делумно и ќе треба да се направат набавки во декември, порача денеска генералниот директор на АД

Заклучно со 15 ноември реализирани 100,17 проценти од планот за производство на ЕСМ

Заклучно со 15 ноември реализирани 100,17 проценти од планот за производство на ЕСМ

Производството на АД ЕСМ е зголемено за 20 проценти во однос на претходната година и заклучно со 15 ноември е реализиран 100,17 проценти од планот. Оваа недела 75 проценти од пазарот го покриваме со сопствено производство и 25 отсто од набавка, а од следната недела ќе ги ставиме во функција и РЕК „Осломеј“ и ТЕЦ „Неготино“, порача денеска генералниот

ЕСМ делумно ќе набавува струја за потребите на новите 518 корисници кои ќе се снабдуваат по повластена цена

ЕСМ делумно ќе набавува струја за потребите на новите 518 корисници кои ќе се снабдуваат по повластена цена

За трите категории потрошувачи кои согласно одлуката на Владата од 1 декември ќе бидат снабдувани со субвенционирана електрична енергија од ЕСМ преку „ЕСМ продажба” делумно ќе произведеме електрична енергија и ќе го зголемиме сопственото производство, но делумно и ќе треба да се направат набавки во декември, порача денеска генералниот директор на АД