притисни ентер »

Се отвора изложба на Никола Радуловиќ
Се отвора изложба на Никола Радуловиќ

Се отвора изложба на Никола Радуловиќ

Во Музејот на современата уметност – Скопје, денес, на 8 ноември, со почеток во 21 часот ќе се отвори изложбата „СИСТЕМА“ на Никола Радуловиќ. Куратор на постановката е Бојана Јанева-Шемова. Никола Радуловиќ е добитник на наградата за најуспешен автор и дело на XII Биенале на млади уметници доделена од Музејот на современата уметност – Скопје. „„СИСТЕМА-

Изложба на Никола Радуловиќ во МСУ

Изложба на Никола Радуловиќ во МСУ

Во Музејот на современата уметност вечерва, со почеток во 21 часот, ќе се отвори изложбата „Система“ на Никола Радуловиќ. Кураторка на поставката е Бојана Јанева-Шемова. Никола Радуловиќ е добитник на наградата за најуспешен автор и дело на 12-то Биенале на млади уметници доделена од Музејот на современата уметност. „Система“ е вториот дел од серијалот

„Система“ – изложба на Никола Радуловиќ во МСУ

„Система“ – изложба на Никола Радуловиќ во МСУ

Во Музејот на современата уметност (МСУ) вечер од 21 часот ќе биде отворена изложбата „Система“ на Никола Радуловиќ, добитник на наградата за најуспешен автор и дело на XII Биенале на млади уметници која му ја додели МСУ. -„Система – Book of Sclavin 2.0“ е вториот дел од книгата „Book of Sclavin“ – серијал на анимирани книги, која заедно со првиот

„Система“ – изложба на Никола Радуловиќ во МСУ

„Система“ – изложба на Никола Радуловиќ во МСУ

Во Музејот на современата уметност (МСУ) вечер од 21 часот ќе биде отворена изложбата „Система“ на Никола Радуловиќ, добитник на наградата за најуспешен автор и дело на XII Биенале на млади уметници која му ја додели МСУ. -„Система – Book of Sclavin 2.0“ е вториот дел од книгата „Book of Sclavin“ – серијал на анимирани книги, која заедно со првиот

„Система“ – изложба на Никола Радуловиќ во МСУ

„Система“ – изложба на Никола Радуловиќ во МСУ

Во Музејот на современата уметност (МСУ) вечер од 21 часот ќе биде отворена изложбата „Система“ на Никола Радуловиќ, добитник на наградата за најуспешен автор и дело на XII Биенале на млади уметници која му ја додели МСУ. -„Система – Book of Sclavin 2.0“ е вториот дел од книгата „Book of Sclavin“ – серијал на анимирани книги, која заедно со првиот

Изложба на Никола Радуловиќ во МСУ - „Система“

Изложба на Никола Радуловиќ во МСУ - „Система“

Во Музејот на современата уметност (МСУ) вечер од 21 часот ќе биде отворена изложбата „Система“ на Никола Радуловиќ, добитник на наградата за најуспешен автор и дело на XII Биенале на млади уметници која му ја додели МСУ. -„Система – Book of Sclavin 2.0“ е вториот дел од книгата „Book of Sclavin“ – серијал на анимирани книги, која заедно со првиот

„Система“ – изложба на Никола Радуловиќ во МСУ

„Система“ – изложба на Никола Радуловиќ во МСУ

Во Музејот на современата уметност (МСУ) вечер од 21 часот ќе биде отворена изложбата „Система“ на Никола Радуловиќ, добитник на наградата за најуспешен автор и дело на XII Биенале на млади уметници која му ја додели МСУ. -„Система – Book of Sclavin 2.0“ е вториот дел од книгата „Book of Sclavin“ – серијал на анимирани книги, која заедно со првиот

„Система“ – изложба на Никола Радуловиќ во МСУ

„Система“ – изложба на Никола Радуловиќ во МСУ

Во Музејот на современата уметност (МСУ) вечер од 21 часот ќе биде отворена изложбата „Система“ на Никола Радуловиќ, добитник на наградата за најуспешен автор и дело на XII Биенале на млади уметници која му ја додели МСУ.

Се отвора изложба на Никола Радуловиќ

Се отвора изложба на Никола Радуловиќ

Во Музејот на современата уметност – Скопје, утревечер на 8 ноември, со почеток во 21 часот ќе се отвори изложбата „СИСТЕМА“ на Никола Радуловиќ. Куратор на постановката е Бојана Јанева-Шемова. Никола Радуловиќ е добитник на наградата за најуспешен автор и дело на XII Биенале на млади уметници доделена од Музејот на современата уметност – Скопје. „СИСТЕМА-

Изложбата „Система“ на Никола Радуловиќ во МСУ

Изложбата „Система“ на Никола Радуловиќ во МСУ

Во Музејот на современата уметност – Скопје, на 8 ноември, со почеток во 21 часот ќе се отвори изложбата „Система“ на Никола Радуловиќ. Куратор на постановката е Бојана Јанева-Шемова. „Името на изложбата ‘Система’ е заеднички носител на дводелната научно-фантастична книга ‘Book of Sclavin’ и ‘Systema – Book of Sclavin 2.0’, како и интерактивната игра