притисни ентер »

Актерот Диме Илиев ја прими наградата „Петре Прличко“
Актерот Диме Илиев ја прими наградата „Петре Прличко“

Актерот Диме Илиев ја прими наградата „Петре Прличко“

На актерот Диме Илиев деновиве во Велешкиот театар „Јордан Хаџи Константинов-Џинот“, му беше врачена наградата за животно дело „Петре Прличко“ за 2019-та. Станува збор за плакета со ликот на Прличко, што ја додели Општина Велес, а ја врачи градоначалникот Аце Коцевски. Во негова чест актерите од Велешкиот театар ја изведоа комедијата „Слуга на двајца

Актерот Диме Илиев е добитник на годинешната награда за животно дело „Петре Прличко“

Актерот Диме Илиев е добитник на годинешната награда за животно дело „Петре Прличко“

Македонскиот актер Диме Илиев ја доби наградата за животно дело „Петре Прличко“, која синоќа му беше врачена во Велес. Импозантната бројка од триста и седумдесет уметнички остварувања на Илиев, вредни за респект и почит, како и бројните награди што годинешниот лауреат ги добил, беа пресудни жири комисијата да ја донесе оваа одлука. Видно возбуден,

Актерот Диме Илиев ја доби наградата за животно дело „Петре Прличко“

Актерот Диме Илиев ја доби наградата за животно дело „Петре Прличко“

Актерот Диме Илиев е добитник на наградата за животно дело „Петре Прличко“ за 2019 година што ја доделува Општина Велес. Во негова чест вчера во велешкиот театар беше изведена претставата „Слуга на двајца господари“, во режија на Ненад Витанов. Илиев неодамна замина во пензија. Тој глумел во повеќе од 150 театарски претстави и во најголемиот дел од

Диме Илиев со награда за животно дело „Петре Прличко” за 2019

Диме Илиев со награда за животно дело „Петре Прличко” за 2019

Диме Илиев одиграл над 150 театарски улоги од кои поголем дел главни, осум улоги на филм, 18 телевизиски и 200 радиодрамски улоги. Наградата „Петре Прличко” е востановена во 2006 година, а на Илиев ќе му биде врачена вечерва во 20 часот во Велешкиот театар. Во негова чест театарот ќе ја изведе најновата претстава „Слуга на двајца господари” во режија

Актерот Диме Илиев ја доби наградата за животно дело „Петре Прличко“

Актерот Диме Илиев ја доби наградата за животно дело „Петре Прличко“

Актерот Диме Илиев е добитник на наградата за животно дело „Петре Прличко“ за 2019 година што ја доделува Општина Велес. Во негова чест вчера во велешкиот театар беше изведена претставата „Слуга на двајца господари“, во режија на Ненад Витанов. Илиев неодамна замина во пензија. Тој глумел во повеќе од 150 театарски претстави и во најголемиот дел од

Тешко ми паѓа пензијата, ако ме требаат режисери, тука сум, кажа Диме Илиев по добивањето на наградата „Петре Прличко“

Тешко ми паѓа пензијата, ако ме требаат режисери, тука сум, кажа Диме Илиев по добивањето на наградата „Петре Прличко“

Иако сум во пензија, ако им требам на некои режисери тука сум – рече Диме Илиев добитник на актерската награда ,,Петре Прличко,, Актерот Диме Илиев од скопски Драмски театар вчеравечер ја прими наградата „Петре Прличко“. Во негова чест, Велешки театар ја изведе претставата „Слуга на двајца господари“. Комисијата во состав Сашо Димоски, Талија Настова

Актерот Диме Илиев ја прими наградата за животно дело „Петре Прличко“

Актерот Диме Илиев ја прими наградата за животно дело „Петре Прличко“

На актерот Диме Илиев синоќа во Велешкиот театар „Јордан Хаџи Константинов-Џинот“ му беше врачена наградата за животно дело „Петре Прличко“ за 2019. Станува збор за плакета со ликот на Петре Прличко, што ја додели Општина Велес, а му ја врачи градоначалникот Аце Коцевски. Во негова чест актерите од Велешкиот театар ја изведоа комедијата „Слуга на двајца

Актерот Диме Илиев ја прими наградата за животно дело „Петре Прличко”

Актерот Диме Илиев ја прими наградата за животно дело „Петре Прличко”

На актерот Диме Илиев синоќа во Велешкиот театар „Јордан Хаџи Константинов-Џинот” му беше врачена наградата за животно дело „Петре Прличко” за 2019. Станува збор за плакета со ликот на Петре Прличко, што ја додели Општина Велес, а му ја врачи градоначалникот Аце Коцевски. Во негова чест актерите од Велешкиот театар ја изведоа комедијата „Слуга на двајца

Актерот Диме Илиев ја прими наградата за животно дело „Петре Прличко“

Актерот Диме Илиев ја прими наградата за животно дело „Петре Прличко“

Велес, 8 ноември 2019 (МИА) – На актерот Диме Илиев синоќа во Велешкиот театар „Јордан Хаџи Константинов-Џинот“ му беше врачена наградата за животно дело „Петре Прличко“ за 2019. Станува збор за плакета со ликот на Петре Прличко, што ја додели Општина Велес, а му ја врачи градоначалникот Аце Коцевски. Во негова чест актерите од Велешкиот театар ја

Актерот Диме Илиев ја прими наградата за животно дело „Петре Прличко“

Актерот Диме Илиев ја прими наградата за животно дело „Петре Прличко“

На актерот Диме Илиев синоќа во Велешкиот театар „Јордан Хаџи Константинов-Џинот“ му беше врачена наградата за животно дело „Петре Прличко“ за 2019. Станува збор за плакета со ликот на Петре Прличко, што ја додели Општина Велес, а му ја врачи градоначалникот Аце Коцевски. Во негова чест актерите од Велешкиот театар ја изведоа комедијата „Слуга на двајца