притисни ентер »

Науката на продажба - плаќаат за да бидат вклучени како автори на научни трудови
Науката на продажба - плаќаат за да бидат вклучени како автори на научни трудови

Науката на продажба - плаќаат за да бидат вклучени како автори на научни трудови

Светските издавачи истражуваат тврдења за постоење многу огласи за продажба на авторски научни трудови. Како што пишува научниот медиум „Нејчр“, досега биле повлечени десетици текстови поради сомнежи дека некои луѓе платиле за да бидат вклучени како автори иако не учествувале во истражувањето. Поголемиот дел од овие огласи се објавени на социјални