притисни ентер »

Кејт Мери Бирнс ќе биде нова амбасадорка на САД во Македонија
Кејт Мери Бирнс ќе биде нова амбасадорка на САД во Македонија

Кејт Мери Бирнс ќе биде нова амбасадорка на САД во Македонија

Американскиот претседател, Доналд Трамп, ја номинира Кејт Мери Бирнс за иден амбасадор на САД во Република Македонија. Веста за нејзиното номинирање на социјалната мрежа „Твитер“ ја сподели и актуелниот американски амбасадор во земјата, Џес Бејли. Congratulations to Kate Byrnes on the President's intent to nominate her as the next U.S. Ambassador to

Бејли заминува, Кејт Мари Брнс нова амбасадорка

Бејли заминува, Кејт Мари Брнс нова амбасадорка

Кејт Мери Бирнс ќе биде нова американска амбасадорка во Македонија. Информацијата за нејзиното номинирање е објавена на официјалната страница на Белата куќа, а на Твитер ја сподели и актуелниот американски амбасадор во земјава Џес Бејли. „Честитки до Кејт Бирнс за номинацијата од претседателот за иден амбасадор на САД во Република Македонија.“ - напиша

Трамп ја номинираше Кејт Мери Бирнс за нов амбасадор на САД во Македонија

Трамп ја номинираше Кејт Мери Бирнс за нов амбасадор на САД во Македонија

Американскиот претседател, Доналд Трамп ја номинираше Кејт Мери Бирнс за иден амбасадор на САД во Република Македонија. Веста за нејзиното номинирање на социјалната мрежа „Твитер“, ја сподели и актуелниот американски амбасадор во земјава Џес Бејли. Бирнс во моментов е заменик-шеф на мисија во амбасадата на САД во Грција. Претходно, таа била заменик-шеф

Џес Бејли си заминува, Трамп ја предложи Кејт Мари Брнс за нова американска амбасадорка

Џес Бејли си заминува, Трамп ја предложи Кејт Мари Брнс за нова американска амбасадорка

Кејт Мари Брнс е предлогот на претседателот Доналд Трамп за нова амбасадорка на САД во Македонија, на местото на амбасадорот Џес Бејли. Номинацијата на Кејт Мари Брнс ќе треба да поимне во американскиот Сенат. Белата куќа соопшти дека Брнс е дипломат од кариера и во Скопје би дошла од позицијата заменик-амбасадорка во американската амбасада во Атина,

Кејт Мери Бирнс иден амбасадор во Македонија

Кејт Мери Бирнс иден амбасадор во Македонија

Претседателот на Соединетите Американски Држави Доналд Трамп ја номинираше Кејт Мери Бирнс за иден амбасадор во Македонија. Таа е дипломат од кариера, а во моментов е заменик шеф на мисија во амбасадата на САД во Грција. Претходно, таа била заменик шеф на мисијата и заменик постојан претставник во мисијата на САД во седиштето на ОБСЕ во Виена. Во својата

Трамп ја номинираше Кејт Мери Бирнс за нов амбасадор на САД во Македонија

Трамп ја номинираше Кејт Мери Бирнс за нов амбасадор на САД во Македонија

Американскиот претседател, Доналд Трамп ја номинираше Кејт Мери Бирнс за иден амбасадор на САД во Република Македонија. Веста за нејзиното номинирање на социјалната мрежа „Твитер“, ја сподели и актуелниот американски амбасадор во земјава Џес Бејли. Congratulations to Kate Byrnes on the President’s intent to nominate her as the next U.S. Ambassador

Трамп ја номинираше Кејт Мери Бирнс за нов амбасадор на САД во Македонија

Трамп ја номинираше Кејт Мери Бирнс за нов амбасадор на САД во Македонија

Американскиот претседател, Доналд Трамп ја номинираше Кејт Мери Бирнс за иден амбасадор на САД во Република Македонија. Веста за нејзиното номинирање на социјалната мрежа „Твитер“, ја сподели и актуелниот американски амбасадор во земјава Џес Бејли. Congratulations to Kate Byrnes on the President’s intent to nominate her as the next U.S. Ambassador

Трамп ја номинира кејт Мери Брнс за нов амбасадор во Македонија

Трамп ја номинира кејт Мери Брнс за нов амбасадор во Македонија

Според соопштението од Белата куќа, Кејт Мери Брнс е амбасадорка од кариера и доаѓа од Атина каде што ја вршела функцијата заменик-шеф на мисија во амбасадата на САД во Атина, Грција од септември 2017 година. Претходно таа била заменик-шеф на мисија и заменик- постојан претставник на мисијата на САД во Организацијата за безбедност и соработка во Европа

Трамп ја номинираше Кејт Мери Бирнс за иден амбасадор во Македонија

Трамп ја номинираше Кејт Мери Бирнс за иден амбасадор во Македонија

Претседателот на Соединетите Американски Држави Доналд Трамп ја номинираше Кејт Мери Бирнс за иден амбасадор во Македонија. Таа е дипломат од кариера, а во моментов е заменик шеф на мисија во амбасадата на САД во Грција. Претходно, таа била заменик шеф на мисијата и заменик постојан претставник во мисијата на САД во седиштето на ОБСЕ во Виена. Во

Џес Бејли си заминува, Трамп ја предложи Кејт Мари Брнс за нова американска амбасадорка

Џес Бејли си заминува, Трамп ја предложи Кејт Мари Брнс за нова американска амбасадорка

Американскиот претседател, Доналд Трамп ја предложи Кејт Мери Брнс за нов амбасадор на САД во Македонија. Taa треба да дојде на местото на сегашниот амбасадор Џес Бејли. Според соопштението од Белата куќа, Мери Брнс во Скопје доаѓа од Атина каде од лани e заменик-амбасадорка. Претходно таа била заменик-шеф на мисијаta на САД во ОБСЕ. Таа исто така