притисни ентер »

НАСА и ЕУ стравуваат од можни удари од астероиди
НАСА и ЕУ стравуваат од можни удари од астероиди

НАСА и ЕУ стравуваат од можни удари од астероиди

Европската вселенска агенција, во соработка со НАСА, стравуваат од можни удари на астероиди, пишуваат светските медиуми. Европските министри задолжени за Европската вселенска агенција ESA, одобрија буџет во висина од 320 милиони евра, за спроведување на мисијата „Хера“. Оваа мисија има за цел да испрати летала – сателити, во вид на дронови, кои треба

НАСА и ЕУ стравуваат од можни удари од астероиди

НАСА и ЕУ стравуваат од можни удари од астероиди

Европската вселенска агенција, во соработка со НАСА, стравуваат од можни удари на астероиди, пишуваат светските медиуми. Европските министри задолжени за Европската вселенска агенција ESA, одобрија буџет во висина од 320 милиони евра, за спроведување на мисијата „Хера“. Оваа мисија има за цел да испрати летала – сателити, во вид на дронови, кои треба

Европската вселенска агенција ја одобри мисијата Хера против астероиди

Европската вселенска агенција ја одобри мисијата Хера против астероиди

Европските министри задолжени за Европската вселенска агенција ја одобрија мисијата Хера која ќе истражува дали дефлекцијата може да го спаси човештвото од опасноста oд астероидите. Во текот на мисијата Хера, која е вредна 320 милиони евра, ЕСА и НАСА ќе испратат две летала до системот астероиди кои се наречени Didymos. НАСА најпрвин ќе предизвика

Европската вселенска агенција ја одобри мисијата Хера против астероиди

Европската вселенска агенција ја одобри мисијата Хера против астероиди

Европските министри задолжени за Европската вселенска агенција ја одобрија мисијата Хера која ќе истражува дали дефлекцијата може да го спаси човештвото од опасноста oд астероидите. Во текот на мисијата Хера, која е вредна 320 милиони евра, ЕСА и НАСА ќе испратат две летала до системот астероиди кои се наречени Didymos. НАСА најпрвин ќе предизвика