притисни ентер »

Оливер Сакс за моќта на градините
Оливер Сакс за моќта на градините

Оливер Сакс за моќта на градините

Оливер Сакс ( Oliver Sacks ), британски невролог, натуралист, историчар на науката и автор, е еден од поинтересните индивидуи во светот на науката. Според неговото биографско дело „ Будење “ е снимен истоимениот драматичен филм со одличните Роберт Де Ниро и Робин Вилијамс. Во едно друго дело на Сакс, „ Човекот кој мислеше дека неговата сопруга е шапка

Оливер Сакс за моќта на градините

Оливер Сакс за моќта на градините

Оливер Сакс ( Oliver Sacks ), британски невролог, натуралист, историчар на науката и автор, е еден од поинтересните индивидуи во светот на науката. Според неговото биографско дело „ Будење “ е снимен истоимениот драматичен филм со одличните Роберт Де Ниро и Робин Вилијамс. Во едно друго дело на Сакс, „ Човекот кој мислеше дека неговата сопруга е шапка