притисни ентер »

Десет години во еден час: Неверојатна снимка од Сонцето
Десет години во еден час: Неверојатна снимка од Сонцето

Десет години во еден час: Неверојатна снимка од Сонцето

Десет години во еден час: Неверојатна снимка од Сонцето (ВИДЕО) Како дел од 10-тиот роденден на опсерваторијата за соларна динамика, НАСА објави неверојатна снимка за Сонцето, која го прикажува животот на нашата sвезда во текот на десет години во еден час од таканареченото „тајм лапс“ видео. Видеото е составено од голем број фотографии на Сонцето,

Десет години во еден час: Неверојатна снимка од Сонцето

Десет години во еден час: Неверојатна снимка од Сонцето

Како дел од 10-тиот роденден на опсерваторијата за соларна динамика, НАСА објави неверојатна снимка за Сонцето, која го прикажува животот на нашата sвезда во текот на десет години во еден час од таканареченото „тајм лапс“ видео. Видеото е составено од голем број фотографии на Сонцето, направени во последните десет години и трае точно 61 минута. Во

Десет години во еден час: Неверојатна снимка од Сонцето

Десет години во еден час: Неверојатна снимка од Сонцето

Како дел од 10-тиот роденден на опсерваторијата за соларна динамика, НАСА објави неверојатна снимка за Сонцето, која го прикажува животот на нашата sвезда во текот на десет години во еден час од таканареченото „тајм лапс“ видео. Видеото е составено од голем број фотографии на Сонцето, направени во последните десет години и трае точно 61 минута. Во

Видео ги покажува промените на Сонцето во последните 10 години

Видео ги покажува промените на Сонцето во последните 10 години

НАСА објави 61-минутен филм од споени фотографии од нашето Сонце, собирани во период од 10 години. Фотографиите биле направени од опсерваторијата за соларна динамика на агенцијата, која неодамна прослави десетгодишнина од набљудувањето на Сонцето од орбитата. Опсерваторијата беше испратена во орбитата во февруари 2010 со цел да го истражува однесувањето

Промените на Сонцето: Десет години во шеесет минути

Промените на Сонцето: Десет години во шеесет минути

Десет години на Земјата е едно, а на ѕвездата стара околу 4,6 милијарди години нешто сосема друго. Сепак, секоја деценија на Сонцето е преполна со турбуленти настани и силовити промени, што најдобро се гледа во time-lapse видеото, кое го направиле експертите од Solar Dynamics опсерваторијата на NASA. Вселенската агенција објави 61-минутен филм од споени

Промените на Сонцето: Десет години во шеесет минути

Промените на Сонцето: Десет години во шеесет минути

Десет години на Земјата е едно, а на ѕвездата стара околу 4,6 милијарди години нешто сосема друго. Сепак, секоја деценија на Сонцето е преполна со турбуленти настани и силовити промени,… Текстот Промените на Сонцето: Десет години во шеесет минути (ВИДЕО) е превземен од USB.mk . The post Промените на Сонцето: Десет години во шеесет минути (ВИДЕО) appeared

NASA го покажа „животот“ на Сонцето во десет години

NASA го покажа „животот“ на Сонцето во десет години

Американската агенција за вселенски истражувања NASA објави едночасовно видео во кое астрономите комбинирале снимки од Сонцето, собрани во декот на десетгодишните набљудувања. Во споменатиот период научниците собрале повеќе од дваесет милиони гигабајти податоци, кои ја прикажуваат состојбата на сончевата корона. Вкупно разните вселенски сонди и уреди