притисни ентер »

ЕХФ ја промени групата на Македонија за шампионатот во Бугарија!
ЕХФ ја промени групата на Македонија за шампионатот во Бугарија!

ЕХФ ја промени групата на Македонија за шампионатот во Бугарија!

ЕХФ и официјално ја промени групата на Македонија за шампионатот во Бугарија. Според ждрепката, Македонија требаше да биде дел од полесната група А, заедно со селекциите на Велика Британија, Израел, Литванија, Луксембург и јужниот сосед. Сепак, по исклучувањето на Белорусија од турнирот, останаа само 10 селекции, а Македонија го зазема место во првиот