притисни ентер »

Две навики во исхраната можат двојно да го зголемат ризикот од срцеви болести
Две навики во исхраната можат двојно да го зголемат ризикот од срцеви болести

Две навики во исхраната можат двојно да го зголемат ризикот од срцеви болести

Две навики во исхраната можат да го зголемат ризикот од појава на атријална фибрилација за речиси двојно. Атријалната фибрилација (АФ) настанува кога пумпањето на срцето ненадејно станува брзо или неправилно и се вбројува во еден од најчестите видови аритмија. Ако се занемари или не се лекува на соодветен начин, последиците би можеле да бидат катастрофални

Кардиолозите предупредуваат: Овие прехранбени навики двојно го зголемуваат ризикот од аритмија

Кардиолозите предупредуваат: Овие прехранбени навики двојно го зголемуваат ризикот од аритмија

Атријалната фибрилација (AF) се јавува кога пумпањето на срцето одеднаш станува побрзо или неправилно и е еден од најчестите типови на аритмија. Доколку се занемари или не се третира правилно, последиците можат да бидат катастрофални за срцето и мозокот. Мозочниот удар е една од најсмртоносните состојби поврзани со ПФ, но симптомите може да го нарушат