притисни ентер »

„Македонија бојкотира“ преминува во „Македонија блокира“!
„Македонија бојкотира“ преминува во „Македонија блокира“!

„Македонија бојкотира“ преминува во „Македонија блокира“!

Кризен штаб на 84 организации ќе организира протести пред Собрание, домовите на „одметнатите пратеници“, блокада на патишта и гранични премини, најави „Единствена Македонија“. Од МВР велат дека ја гарантираат безбедноста Нацрт-амандманите на Уставот кои Владата минатата недела ги достави во Собранието, стануваат полигон за најави на нова „ќосевизација“

Осумдесетина здруженија и партии во коалиција против уставните измени

Осумдесетина здруженија и партии во коалиција против уставните измени

Меморандум за соработка за спречување на уставните измени и промена на името на државата потпишаа вчера во Скопје осумдесетина граѓански здруженија од Македонија и од дијаспората и партии. Тие бараат предвремени избори и распуштање на Собранието, а најавуваат организирање на протести и посети на домовите на пратениците од опозицијата кои ги поддржаа

84 организации, здруженија и партии потпишаа меморандум да не се менува Уставот и да се распишат предвремени избори

84 организации, здруженија и партии потпишаа меморандум да не се менува Уставот и да се распишат предвремени избори

Организации и здруженија од Македонија и дијаспората кои се против промена на името и Уставот на Република Македонија денеска во Скопје потпишаа меморандум за стратешка соработка. Меморандумот, како што беше посочено, го потпишаа претставници од 84 организации, здруженија и политички партии од Македонија и од дијаспората каде живее македонската заедница

Политички партии и здруженија со повелба против уставни измени

Политички партии и здруженија со повелба против уставни измени

Да се прекине процесот на уставни измени, да се распушти Собранието и да се организираат предвремени парламентарни избори. Ова се барањата содржани во повелбата што ја потпишаа 84 здруженија, политички партии и други организации од Македонија и дијаспората. Лидерот на Единствена Македонија, Јанко Бачев, вели дека влегуваат во финална битка со, како

Потпишана повелба против уставни измени, бараат предвремени избори и најавуваат протести

Потпишана повелба против уставни измени, бараат предвремени избори и најавуваат протести

Распуштање на Собранието и распишување на предвремени парламентарни избори, протести пред домовите на пратениците од опозицијата кои гласаа за потребата за уставни измени. Ова е само дел од она што го содржи Повелбата за стратешка соработка против промената на Уставот, која денеска ја потпишаа претставници на осумдесетина граѓански организации и политички

Потпишана повелба против уставни измени, бараат предвремени избори и најавуваат протести

Потпишана повелба против уставни измени, бараат предвремени избори и најавуваат протести

Распуштање на Собранието и распишување на предвремени парламентарни избори, протести пред домовите на пратениците од опозицијата кои гласаа за потребата за уставни измени. Ова е само дел од она што го содржи Повелбата за стратешка соработка против промената на Уставот, која денеска ја потпишаа претставници на осумдесетина граѓански организации и политички

Потпишана повелба против уставни измени, бараат предвремени избори и најавуваат протести

Потпишана повелба против уставни измени, бараат предвремени избори и најавуваат протести

Распуштање на Собранието и распиување на предвремени парламентарни избори, протести пред домовите на пратениците од опозицијата кои гласаа за потребата за уставни измени. Ова е само дел од она што го содржи Повелбата за стратешка соработка против промената на Уставот, која денеска ја потпишаа претставници на осумдесетина граѓански организации и политички

Единствена Македонија: 84 организации потпишаа Повелба за соработка против уставни измени

Единствена Македонија: 84 организации потпишаа Повелба за соработка против уставни измени

Осумдесет и четири организации – политички партии, невладини организации, граѓански иницијативи од земјата и дијаспората потпишаа Повелба за стратешка соработка со која се предвидува формирање на Кризен штаб против промена на Уставот, распуштање на Собранието и распишување на предвремени парламентарни избори. Кризниот штаб ќе организира сенародни протести

Единствена Македонија: 84 организации потпишаа Повелба за соработка против уставни измени

Единствена Македонија: 84 организации потпишаа Повелба за соработка против уставни измени

Осумдесет и четири организации – политички партии, невладини организации, граѓански иницијативи од земјата и дијаспората потпишаа Повелба за стратешка соработка со која се предвидува формирање на Кризен штаб против промена на Уставот, распуштање на Собранието и распишување на предвремени парламентарни избори. Кризниот штаб ќе организира сенародни протести

Здруженија и партии ќе им одат дома на пратеници од владеачкото мнозинство

Здруженија и партии ќе им одат дома на пратеници од владеачкото мнозинство

Предвремени избори и распуштање на Собранието, протести но и посети на домовите на пратениците од опозицијата кои ги поддржаа уставните измени. Осумдесетина граѓански здруженија од Македонија и дијаспората како и неколку политички партии денеска потпишаа меморандум за соработка преку кој треба да се спречат уставните измени и промена на името на државата