притисни ентер »

Кацин: Грција нема да блокира ако Македонија ги исполни условите

Кацин: Грција нема да блокира ако Македонија ги исполни условите

Амбасадорот на Словенија во НАТО, Јелко Кацин во Брисел порача дека само од граѓаните во Македонија зависи дали земјата ќе стане членка на Алијансата. – Одлуката во Грција е веќе усвоена, условите се на ваша страна, штом ги исполните условите очекуваме позитивен сигнал од Атина, да не добиевме позитивна порака генералниот секретар денеска немаше да

Кацин: Грција нема да блокира ако Македонија ги исполни условите

Кацин: Грција нема да блокира ако Македонија ги исполни условите

Амбасадорот на Словенија во НАТО, Јелко Кацин, во Брисел порача дека само од граѓаните во Македонија зависи дали земјата ќе стане членка на Алијансата. „Одлуката во Грција е веќе усвоена, условите се на ваша страна, штом ги исполните условите очекуваме позитивен сигнал од Атина, да не добиевме позитивна порака генералниот секретар денеска немаше да

Кацин: Ќе направиме се’ за граѓаните на Македонија да ја разберат важноста на членството во НАТО!

Кацин: Ќе направиме се’ за граѓаните на Македонија да ја разберат важноста на членството во НАТО!

Кацин соопшти дека одлуката за поканата за Македонија вчера била донесена со полн консензус меѓу сите членки. Амбасадорот на Словенија во НАТО Јелко Кацин обраќајќи се пред македонските медиуми во Брисел порача дека македонските граѓани ќе треба да одлучат дали ќе ја искористат историската можност. “Јас немам никакви очекувања од референдумот, не сум

Кацин: Грција нема да блокира ако Македонија ги исполни условите

Кацин: Грција нема да блокира ако Македонија ги исполни условите

Амбасадорот на Словенија во НАТО, Јелко Кацин во Брисел порача дека само од граѓаните во Македонија зависи дали земјата ќе стане членка на Алијансата. - Одлуката во Грција е веќе усвоена, условите се на ваша страна, штом ги исполните условите очекуваме позитивен сигнал од Атина, да не добиевме позитивна порака генералниот секретар денеска немаше да

Грција нема да блокира, се зависи од македонските граѓани, тврди Кацин

Грција нема да блокира, се зависи од македонските граѓани, тврди Кацин

Само од граѓаните на Македонија зависи дали земјата ќе стане членка на Алијансата, порача од Брисел словенечкиот амбасадор во НАТО, Јелко Кацин. „Одлуката во Грција е веќе усвоена, условите се на ваша страна, штом ги исполните условите очекуваме позитивен сигнал од Атина, да не добиевме позитивна порака генералниот секретар денеска немаше да може да

Кацин: Грција нема да блокира ако Македонија ги исполни условите

Кацин: Грција нема да блокира ако Македонија ги исполни условите

Амбасадорот на Словенија во НАТО, Јелко Кацин во Брисел порача дека само од граѓаните во Македонија зависи дали земјата ќе стане членка на Алијансата. – Одлуката во Грција е веќе усвоена, условите се на ваша страна, штом ги исполните условите очекуваме позитивен сигнал од Атина, да не добиевме позитивна порака генералниот секретар денеска немаше да

Кацин: Поканата не може да биде повлечена, членството зависи од вас

Кацин: Поканата не може да биде повлечена, членството зависи од вас

Амбасадорот на Словенија во НАТО, Јелко Кацин во Брисел порача дека само од граѓаните во Македонија зависи дали земјата ќе стане членка на Алијансата. – Одлуката во Грција е веќе усвоена, условите се на ваша страна, штом ги исполните условите очекуваме позитивен сигнал од Атина, да не добиевме позитивна порака генералниот секретар денеска немаше да

Кацин: Грција нема да блокира ако Македонија ги исполни условите

Кацин: Грција нема да блокира ако Македонија ги исполни условите

Амбасадорот на Словенија во НАТО, Јелко Кацин во Брисел порача дека само од граѓаните во Македонија зависи дали земјата ќе стане членка на Алијансата. – Одлуката во Грција е веќе усвоена, условите се на ваша страна, штом ги исполните условите очекуваме позитивен сигнал од Атина, да не добиевме позитивна порака генералниот секретар денеска немаше да

Кацин: Грција нема да блокира ако Македонија ги исполни условите

Кацин: Грција нема да блокира ако Македонија ги исполни условите

- Одлуката во Грција е веќе усвоена, условите се на ваша страна, штом ги исполните условите очекуваме позитивен сигнал од Атина, да не добиевме позитивна порака генералниот секретар денеска немаше да може да го потпише документот и да започне пристапни преговори, рече Јелко Кацин. Попладнево на македонскиот премиер Зоран Заев ќе му биде директно врачена

Кацин: Грција нема да блокира ако Македонија ги исполни условите

Кацин: Грција нема да блокира ако Македонија ги исполни условите

Амбасадорот на Словенија во НАТО, Јелко Кацин во Брисел порача дека само од граѓаните во Македонија зависи дали земјата ќе стане членка на Алијансата. – Одлуката во Грција е веќе усвоена, условите се на ваша страна, штом ги исполните условите очекуваме позитивен сигнал од Атина, да не добиевме позитивна порака генералниот секретар денеска немаше да