притисни ентер »

Еве што може да се случи ако ги оставите гумите на сонце
Еве што може да се случи ако ги оставите гумите на сонце

Еве што може да се случи ако ги оставите гумите на сонце

Во текот на летото треба да внимавате на неколку работи за да избегнете дупнати гуми. Летните горештини можат да направат многу работи, а меѓу другото може да се одразат и на гумите на вашето возило. Најлошото нешто што може да се случи е дека високите температури можат да предизвикаат пукање на гумите. Зошто топлината предизвикува ширење и издишување

Што се случува со гумите ако автомобилот е предолго на сонце?

Што се случува со гумите ако автомобилот е предолго на сонце?

Летните горештини можат да направат многу работи, а меѓу другото може да се одразат и на гумите на вашето возило. Најлошото нешто што може да се случи е високите температури да предизвикаат пукање на гумата. Топлината може да има огромно влијание врз автомобилските гуми. Притисокот на воздухот во гумите се зголемува како што се зголемува температурата