притисни ентер »

Правилна исхрана: како можеме да ја замениме солта?
Правилна исхрана: како можеме да ја замениме солта?

Правилна исхрана: како можеме да ја замениме солта?

И дали е тоа навистина потребно? Солта во моментов се наоѓа во скоро целата храна – а приврзаниците на здравата исхрана повикуваат да се откажување од додавање сол на оброк не само за време на диетата, туку и на дневна основа. Дали е можно да се замени солта и како тоа влијае на здравјето на луѓето? Дали солта е штетна? Прво, не секоја сол е уникатно