притисни ентер »

Доскорешниот заменик министер за образование Атанасов: Кажете прво колку се иселиле, па потоа колку паднала невработеноста
Доскорешниот заменик министер за образование Атанасов: Кажете прво колку се иселиле, па потоа колку паднала невработеноста

Доскорешниот заменик министер за образование Атанасов: Кажете прво колку се иселиле, па потоа колку паднала невработеноста

Со процентите за вработеноста во државата си ,,играат” сите партии кога се на власт. Ова што сега го гледаме не е ништо ново. И во времето на претходната гарнитура, по некоја голема инспекциска акција, кога дуќаните мораа да ги пријават вработените кои дотогаш работеле на црно, владата излегуваше со победнички бројки. Сепак, намалување на невработеноста

СДСМ: На прав пат сме, стапката на невработеност на историски најниски 17,1 отсто

СДСМ: На прав пат сме, стапката на невработеност на историски најниски 17,1 отсто

Економските политики и мерки на СДСМ даваат реални и видливи резултати. Последните податоци на Државниот завод за статистика покажуваат дека стапката на невработеност изнесува 17,1 отсто. Тоа е историско најниско ниво на невработеност. За нешто повеќе од две години отворени се над 54.000 работни места доминантно во приватниот сектор. Со официјалното

Невработеноста во Македонија намалена на 17,1 %

Невработеноста во Македонија намалена на 17,1 %

Стапката на невработеност во третиот квартал годинава се спушти на 17,1 отсто, објави Државниот завод за статистика. Според објавените податоци, бројот на невработeни лица во третото тримесечје изнесува 164.702, a бројот на вработени изнесувал 799.564. Активното население во земјава изнесува 964.248 лица. Стапката на невработеност во однос на последниот

СДСМ : Стапката на невработеност на историски најниски 17,1 отсто

СДСМ : Стапката на невработеност на историски најниски 17,1 отсто

„Економските политики и мерки на СДСМ даваат реални и видливи резултати. Последните податоци на Државниот завод за статистика покажуваат дека стапката на невработеност изнесува 17,1 отсто.Тоа е историско најниско ниво на невработеност“, соопшти СДСМ. Според партијата, за нешто повеќе од две години отворени се над 54.000 работни места доминантно во

СДСМ: На прав пат сме, стапката на невработеност на историски најниски 17,1 отсто

СДСМ: На прав пат сме, стапката на невработеност на историски најниски 17,1 отсто

Последните податоци на Државниот завод за статистика покажуваат дека стапката на невработеност изнесува 17,1 отсто. Тоа е историско најниско ниво на невработеност. За нешто повеќе од две години отворени се над 54.000 работни места доминантно во приватниот сектор. Со официјалното членство во НАТО но и со активните мерки за вработување на Владата предводена

СДСМ: На прав пат сме, стапката на невработеност на историски најниски 17,1 отсто

СДСМ: На прав пат сме, стапката на невработеност на историски најниски 17,1 отсто

Економските политики и мерки на СДСМ даваат реални и видливи резултати. Последните податоци на Државниот завод за статистика покажуваат дека стапката на невработеност изнесува 17,1 отсто, велат од СДСМ. Според партијата, тоа е историско најниско ниво на невработеност. Економските политики и мерки на СДСМ даваат реални и видливи резултати. Последните

СДСМ : Стапката на невработеност на историски најниски 17,1 отсто

СДСМ : Стапката на невработеност на историски најниски 17,1 отсто

„Економските политики и мерки на СДСМ даваат реални и видливи резултати. Последните податоци на Државниот завод за статистика покажуваат дека стапката на невработеност изнесува 17,1 отсто.Тоа е историско најниско ниво на невработеност“, соопшти СДСМ. Според партијата, за нешто повеќе од две години отворени се над 54.000 работни места доминантно во

СДСМ: Трендот на опаѓање на невработенсота ќе продолжи да се намалува и во следната година

СДСМ: Трендот на опаѓање на невработенсота ќе продолжи да се намалува и во следната година

„Економските политики и мерки на СДСМ даваат реални и видливи резултати. Последните податоци на Државниот завод за статистика покажуваат дека стапката на невработеност изнесува 17,1 отсто. Тоа е историско најниско ниво на невработеност“, велат од СДСМ. „За нешто повеќе од две години отворени се над 54.000 работни места доминантно во приватниот сектор

На прав пат сме, стапката на невработеност на историски најниски 17,1 отсто

На прав пат сме, стапката на невработеност на историски најниски 17,1 отсто

Економските политики и мерки на СДСМ даваат реални и видливи резултати. Последните податоци на Државниот завод за статистика покажуваат дека стапката на невработеност изнесува 17,1 отсто. Тоа е историско најниско ниво на невработеност. За нешто повеќе од две години отворени се над 54.000 работни места доминантно во приватниот сектор. Со официјалното

СДСМ : Стапката на невработеност на историски најниски 17,1 отсто

СДСМ : Стапката на невработеност на историски најниски 17,1 отсто

„Економските политики и мерки на СДСМ даваат реални и видливи резултати. Последните податоци на Државниот завод за статистика покажуваат дека стапката на невработеност изнесува 17,1 отсто.Тоа е историско најниско ниво на невработеност“, соопшти СДСМ. Според партијата, за нешто повеќе од две години отворени се над 54.000 работни места доминантно во