притисни ентер »

Царовска: Дезинформации се тврдењата за скратено работно време на вработените кои се пред пензија
Царовска: Дезинформации се тврдењата за скратено работно време на вработените кои се пред пензија

Царовска: Дезинформации се тврдењата за скратено работно време на вработените кои се пред пензија

Министерката за труд и социјална политика Мила Царовска како дезинформации и шпекулации ги оцени информациите дека со новиот закон за работни односи, кој е во фаза на изработка, се планира намалување на работното време за повозрасните работници без притоа да имаат намалување на платата, односно жените работнички со навршени 60 години старост, а мажите

ЌЕ ВАЖИ ЗА ЖЕНИ СО 60 И МАЖИ СО 62 ГОДИНИ: Ќе работат по 6 часа

ЌЕ ВАЖИ ЗА ЖЕНИ СО 60 И МАЖИ СО 62 ГОДИНИ: Ќе работат по 6 часа

Жените со навршени 60 и мажите со 62 години ќе работат по 6 часа за иста плата. Во Министерството за труд и социјална политика во тек е изготвување на Законот за работни односи чие донесување е планирано за годинава. Предвидено е да се овозможи намалување на работното време за повозрасните работници без притоа да се намали платата. фото beleske

Царовска: Дезинформации се тврдењата за скратено работно време на вработените кои се пред пензија

Царовска: Дезинформации се тврдењата за скратено работно време на вработените кои се пред пензија

Министерката за труд и социјална политика Мила Царовска како дезинформации и шпекулации ги оцени информациите дека со новиот закон за работни односи, кој е во фаза на изработка, се планира намалување на работното време за повозрасните работници без притоа да имаат намалување на платата, односно жените работнички со навршени 60 години старост, а мажите

Царовска: Дезинформации се тврдењата за скратено работно време на вработените кои се пред пензија

Царовска: Дезинформации се тврдењата за скратено работно време на вработените кои се пред пензија

Министерката за труд и социјална политика Мила Царовска како дезинформации и шпекулации ги оцени информациите дека со новиот закон за работни односи, кој е во фаза на изработка, се планира намалување на работното време за повозрасните работници без притоа да имаат намалување на платата, односно жените работнички со навршени 60 години старост, а мажите

Царовска: Дезинформации се тврдењата за скратено работно време на вработените кои се пред пензија

Царовска: Дезинформации се тврдењата за скратено работно време на вработените кои се пред пензија

Министерката за труд и социјална политика Мила Царовска како дезинформации и шпекулации ги оцени информациите дека со новиот закон за работни односи, кој е во фаза на изработка, се планира намалување на работното време за повозрасните работници без притоа да имаат намалување на платата, односно жените работнички со навршени 60 години старост, а мажите

Царовска: Нема скратено работно време за вработените пред пензија

Царовска: Нема скратено работно време за вработените пред пензија

Министерката за труд и социјална политика Мила Царовска како дезинформации и шпекулации ги оцени информациите дека со новиот закон за работни односи, кој е во фаза на изработка, се планира намалување на работното време за повозрасните работници. Односно жените со навршени 60 години старост, а мажите со 62, да работат шест часа, а да ја задржуваат целата

Царовска демантира дека возрасните работници ќе работат два часа помалку

Царовска демантира дека возрасните работници ќе работат два часа помалку

Министерката за труд и социјална политика Мила Царовска како дезинформации и шпекулации ги оцени информациите дека со новиот закон за работни односи, кој е во фаза на изработка, се планира намалување на работното време за повозрасните работници, без притоа да имаат намалување на платата, како што објавија некои медиуми. Односно, дека жените со навршени

Царовска: Дезинформации се тврдењата за скратено работно време на вработените кои се пред пензија

Царовска: Дезинформации се тврдењата за скратено работно време на вработените кои се пред пензија

Министерката за труд и социјална политика Мила Царовска како дезинформации и шпекулации ги оцени информациите дека со новиот закон за работни односи, кој е во фаза на изработка, се планира намалување на работното време за повозрасните работници без притоа да имаат намалување на платата, односно жените работнички со навршени 60 години старост, а мажите

Царовска: Дезинформации се тврдењата за скратено работно време на вработените кои се пред пензија

Царовска: Дезинформации се тврдењата за скратено работно време на вработените кои се пред пензија

Министерката за труд и социјална политика Мила Царовска како дезинформации и шпекулации ги оцени информациите дека со новиот закон за работни односи, кој е во фаза на изработка, се планира намалување на работното време за повозрасните работници без притоа да имаат намалување на платата, односно жените работнички со навршени 60 години старост, а мажите

Убава вест за идните пензионери - жените со навршени 60, а мажите со 62 години ќе работат по шест часа, а ќе ја задржат целата плата

Убава вест за идните пензионери - жените со навршени 60, а мажите со 62 години ќе работат по шест часа, а ќе ја задржат целата плата

Ова е една од поубавите новини за идните пензионери според која жените со навршени 60, а мажите 62 години старост ќе работат по шест часа дневно, а ќе ја задржат цела плата. Во министерството за труд и социјална политика во моментов се работи на подготвување на Законот за работни односи чие носење е планирано за годинава, пренесуваат од “24info“. Според