притисни ентер »

СО ПЕНКАЛО СРУШИВМЕ РЕЖИМ, СО ПЕНКАЛО СТАНАВМЕ ЧЛЕНКА НА НАТО, РЕЧЕ ЗАЕВ ВО БРИСЕЛ

СО ПЕНКАЛО СРУШИВМЕ РЕЖИМ, СО ПЕНКАЛО СТАНАВМЕ ЧЛЕНКА НА НАТО, РЕЧЕ ЗАЕВ ВО БРИСЕЛ

Срушивме режим со пенкало, денес пенкалото го употребивме за да станеме членка на НАТО, рече денеска премиерот Зоран Заев на прес-конференцијата во Брисел, откако генералнот секретар на Алијансата Јенс Столтенберг му ја врачи поканата за членство на НАТО. „Ви реков дека ќе падне режим, падна ражим. Ви реков дека ќе станеме 30-та членка на НАТО, станавме

Поканата за НАТО потпишана, следуваат критични месеци

Поканата за НАТО потпишана, следуваат критични месеци

Генералниот секретар на НАТО Јенс Столтенберг денеска на свечена церемонија му ја врачи поканата за прием во НАТО на македонскиот премиер Зоран Заев. Иванов сѐ уште не честитал „Ве очекуваат напорни месеци, но денеска е ден за славје“, порача генералниот секретар на НАТО Јенс Столтенберг откако му ја врачи поканата за членство во НАТО на македонскиот

Заев:Балканот повеќе не е буре барут, има европски манири

Заев:Балканот повеќе не е буре барут, има европски манири

Премиерот Зоран Заев по врачувањето на поканата изјави дека е уверен дека граѓаните ќе го прифатат Договорот со Грција на референдум и дека овој Договор ќе ги охрабри и соседите кои сѐ уште имаат отворени спорови. – Се надеваме дека решението со Грција ќе ги охрабри Белград и Приштина да продолжат содијалогот за да најдат решение. Не ни беше лесно

Заев: Балканот им држи европски лекции на западни земји

Заев: Балканот им држи европски лекции на западни земји

Премиерот Зоран Заев по врачувањето на поканата за НАТО изјави дека е уверен дека граѓаните ќе го прифатат Договорот со Грција на референдум и дека овој Договор ќе ги охрабри и соседите кои сѐ уште имаат отворени спорови. – Се надеваме дека решението со Грција ќе ги охрабри Белград и Приштина да продолжат со дијалогот за да најдат решение. Не ни беше

Заев уверен дека граѓаните ќе го прифатат Договорот со Грција

Заев уверен дека граѓаните ќе го прифатат Договорот со Грција

Премиерот Зоран Заев по врачувањето на поканата за НАТО во Брисел изјави дека е уверен оти граѓаните на референдум ќе го прифатат Договорот со Грција. Тој порача и дека се надева оти договорот ќе ги охрабри Србија и Косово да продолжат со дијалогот и да најдат решение. Според него, Балканот повеќе не е буре барут, има европски манири и држи европски

Заев: Со пенкало победивме режим, со пенкало добивме и кандидатски статус

Заев: Со пенкало победивме режим, со пенкало добивме и кандидатски статус

Ви реков дека ќе падне режимот? Падна режимот? Рековме дека ќе бидеме 30. членка на НАТО? Станавме 30. членка на НАТО. Пенкалото нè движи сите нас. Со пенкало бутнавме режим и со пенкало добивме кандидатски статус. Ни под точка разно не размислувам дека нема да успее референдумот, одговори премиерот Зоран Заев на новинарско прашање што ако референдумот

Заев: Со пенкало бутнавме режим, со пенкало добивме кандидатски статус

Заев: Со пенкало бутнавме режим, со пенкало добивме кандидатски статус

Ви реков дека ќе падне режимот? Падна режимот? Рековме дека ќе бидеме 30. членка на НАТО? Станавме 30. членка на НАТО. Пенкалото нè движи сите нас. Со пенкало бутнавме режим и со пенкало добивме кандидатски статус. Ни под точка разно не размислувам дека нема да успее референдумот, одговори премиерот Зоран Заев на новинарско прашање што ако референдумот

Заев: Балканот им држи европски лекции на западни земји

Заев: Балканот им држи европски лекции на западни земји

Премиерот Зоран Заев по врачувањето на поканата за НАТО изјави дека е уверен дека граѓаните ќе го прифатат Договорот со Грција на референдум и дека овој Договор ќе ги охрабри и соседите кои сѐ уште имаат отворени спорови. - Се надеваме дека решението со Грција ќе ги охрабри Белград и Приштина да продолжат со дијалогот за да најдат решение. Не ни беше

Заев: Балканот повеќе не е буре барут, има европски манири

Заев: Балканот повеќе не е буре барут, има европски манири

Премиерот Зоран Заев по врачувањето на поканата за НАТО изјави дека е уверен дека граѓаните ќе го прифатат Договорот со Грција на референдум и дека овој Договор ќе ги охрабри и соседите кои сѐ уште имаат отворени спорови. – Се надеваме дека решението со Грција ќе ги охрабри Белград и Приштина да продолжат со дијалогот за да најдат решение. Не ни беше