притисни ентер »

Отворивме предистраги за неколку актуелни функционери за економски криминал и корупција, рече обвинителката Вилма Рускоска
Отворивме предистраги за неколку актуелни функционери за економски криминал и корупција, рече обвинителката Вилма Рускоска

Отворивме предистраги за неколку актуелни функционери за економски криминал и корупција, рече обвинителката Вилма Рускоска

Јавната обвинителка за организиран криминал Вилма Рускоска води предистрага за неколку актуелни функционери за сторен економски криминал и корупција. „Отворени се предистраги за неколку актуелни функционери, но постапките се тајни и не можам да изнесувам детали од нив“, рече таа на денешната Конференција за заедничка борба и правна помош во борбата

Русковска: ПОД ИСТРАГА СЕ ФУНКЦОНЕРИ ОД ВЛАСТА

Русковска: ПОД ИСТРАГА СЕ ФУНКЦОНЕРИ ОД ВЛАСТА

Обвинителката Вилма Русковска денеска изјави дека актуелни функционери се опфатени во истраги и предистраги на обвинителството, но поради тајност на постапките засега не може да сподели информации. Прашањето кон неа новинарите го упатија откако пред два дена беше уапсен државниот сектретар во Министерството за информатичко општество и администрација

Русковска: ПОД ИСТРАГА СЕ ФУНКЦОНЕРИ ОД ВЛАСТА

Русковска: ПОД ИСТРАГА СЕ ФУНКЦОНЕРИ ОД ВЛАСТА

Обвинителката Вилма Русковска денеска изјави дека актуелни функционери се опфатени во истраги и предистраги на обвинителството, но поради тајност на постапките засега не може да сподели информации. Прашањето кон неа новинарите го упатија откако пред два дена беше уапсен државниот сектретар во Министерството за информатичко општество и администрација

Рускоска: Се водат неколку истраги за актуелни функционери

Рускоска: Се водат неколку истраги за актуелни функционери

Вилма Рускоска шефицата на Обвинителството за организиран криминал и корупција, откри дека се водат неколку истраги и предистраги за неколку актуелни функционери, денеска на конференцијата „Заедничка соработка и правна помош во борбата против транснационалниот организиран криминал“ што се одржува во Јавното обвинителство. -Се водат неколку истраги

Русковска: Се водат неколку истраги за актуелни функционери

Русковска: Се водат неколку истраги за актуелни функционери

Се водат неколку истраги и предистраги за неколку актуелни функционери, изјави Вилма Русковска, шефицата на Обвинителството за организиран криминал и корупција по конференцијата „Заедничка соработка и правна помош во борбата против транснационалниот организиран криминал“ што се одржува во Јавното обвинителство. -Се водат неколку истраги и предистраги

Јовески: Ниту една држава сама изолирана не може да го совлада организираниот криминал, потребна е меѓународна соработка

Јовески: Ниту една држава сама изолирана не може да го совлада организираниот криминал, потребна е меѓународна соработка

Јавниот обвинител Љубомир Јовески на денешната конференција за соработка и правна помош со Италија и Европската унија во борба против транснационалниот организиран криминал изјави дека домашното обвинителство има потреба од кадровско доекипирање како и ресурси за работа, како би останале во соработка со обвинителствата од другите европски земји. „Организираниот

Русковска соопшти дека се  водат неколку истраги за актуелни функционери

Русковска соопшти дека се водат неколку истраги за актуелни функционери

Вилма Русковска шефицата на Обвинителството за организиран криминал и корупција, откри дека се водат неколку истраги и предистраги за неколку актуелни функционери. Русковска, со останатиот обвинителско -полициски врв присуствуваше на конференцијата „Заедничка соработка и правна помош во борбата против транснационалниот организиран криминал“ што се

Италијанскиот национален обвинител за „Скопје 2014“: Сите истраги се тајни!

Италијанскиот национален обвинител за „Скопје 2014“: Сите истраги се тајни!

Федерико Кафиеро Де Рахо, национален јавен обвинител за гонење на мафија и на тероризам, денеска присуствуваше во Македонија, но не откри дали неговото обвинителство соработува со македонските колеги за истрагата „Скопје 2014“. Тој на новинарското прашање дали соработуваат со македонските колеги, бидејќи италијанска леарница изработи голем дел од скулптурите

Русковска: Под истрага се актуелни функционери

Русковска: Под истрага се актуелни функционери

Обвинителката Вилма Русковска денеска изјави дека актуелни функционери се опфатени во истраги и предистраги на обвинителството, но поради тајност на постапките засега не може да сподели информации. Прашањето кон неа новинарите го упатија откако пред два дена беше уапсен државниот сектретар во Министерството за информатичко општество и администрација

Русковска: Под истрага се актуелни функционери

Русковска: Под истрага се актуелни функционери

Обвинителката Вилма Русковска денеска изјави дека актуелни функционери се опфатени во истраги и предистраги на обвинителството, но поради тајност на постапките засега не може да сподели информации. Прашањето кон неа новинарите го упатија откако пред два дена беше уапсен државниот сектретар во Министерството за информатичко општество и администрација