притисни ентер »

Сакате да живеете подолго? Читајте книги
Сакате да живеете подолго? Читајте книги

Сакате да живеете подолго? Читајте книги

Студијата која ја покажува врската помеѓу читањето книги и продолжениот животен век по интернет критериуми може да изгледа „стара“ - од 2016. Ама што е тоа во однос на долговечноста која ни ја предвидува? Читањето книги е во позитивна корелација со подолгиот животен век, откри студија спроведена на универзитетот Јеил, која заклучува дека оние кои читаат