притисни ентер »

Македонка Божиновска лауреат на „Антево слово“ за 2023/2024 година
Македонка Божиновска лауреат на „Антево слово“ за 2023/2024 година

Македонка Божиновска лауреат на „Антево слово“ за 2023/2024 година

Македонка Божиновска за песната „Криенка“ е добитничка на наградата за најдобра необјавена поетска творба „Антево слово“ за 2023/2024 година. Наградата е востановена во чест на великанот на македонската поезија Анте Поповски. Меѓународната поетска манифестација „Анџело Ла Векија“ („Il Parnaso – Concorso di Poesia – Premio Angelo La Vecchia“), во соработка

Кирјакос Велопулос од говорницата на Парламентот и го искина листот со Договорот од Преспа

Кирјакос Велопулос од говорницата на Парламентот и го искина листот со Договорот од Преспа

Македонка Божиновска за песната „Криенка“ е добитничка на наградата за најдобра необјавена поетска творба „Антево слово“ за 2023/2024 година. Наградата е востановена во чест на великанот на македонската поезија Анте Поповски. Меѓународната поетска манифестација „Анџело Ла Векија“ („Il Parnaso – Concorso di Poesia – Premio Angelo La Vecchia“), во соработка

Македонска Божиновска е лауреат за Антево слово 2024 година

Македонска Божиновска е лауреат за Антево слово 2024 година

Меѓународната поетска манифестација „Анџело Ла Векија“ („Il Parnaso – Concorso di Poesia – Premio Angelo La Vecchia“), во соработка со Здружението за развој на култура и заштита на културно наследство „Контекст – Струмица“ (Kontext), годинава по седми пат ја доделува наградата за најдобра необјавена поетска творба „Антево слово“ (Антево слово), специјална

Македонска Божиновска е лауреат за Антево слово 2024 година

Македонска Божиновска е лауреат за Антево слово 2024 година

Меѓународната поетска манифестација „Анџело Ла Векија“ („Il Parnaso – Concorso di Poesia – Premio Angelo La Vecchia“), во соработка со Здружението за развој на култура и заштита на културно наследство „Контекст – Струмица“ (Kontext), годинава по седми пат ја доделува наградата за најдобра необјавена поетска творба „Антево слово“ (Антево слово), специјална

Прогласен лауреатот на наградата Антево слово 2024 година

Прогласен лауреатот на наградата Антево слово 2024 година

Меѓународната поетска манифестација „Анџело Ла Векија“ („Il Parnaso – Concorso di Poesia – Premio Angelo La Vecchia“), во соработка со Здружението за развој на култура и заштита на културно наследство „Контекст – Струмица“ (Kontext), годинава по седми пат ја доделува наградата за најдобра необјавена поетска творба „Антево слово“ (Антево слово), специјална

Македонска Божиновска е лауреат за Антево слово 2024 година

Македонска Божиновска е лауреат за Антево слово 2024 година

Меѓународната поетска манифестација „Анџело Ла Векија“ („Il Parnaso – Concorso di Poesia – Premio Angelo La Vecchia“), во соработка со Здружението за развој на култура и заштита на културно наследство „Контекст – Струмица“ (Kontext), годинава по седми пат ја доделува наградата за најдобра необјавена поетска творба „Антево слово“ (Антево слово), специјална

Македонска Божиновска е лауреат за Антево слово 2024 година

Македонска Божиновска е лауреат за Антево слово 2024 година

Меѓународната поетска манифестација „Анџело Ла Векија“ („Il Parnaso – Concorso di Poesia – Premio Angelo La Vecchia“), во соработка со Здружението за развој на култура … Македонска Божиновска е лауреат за Антево слово 2024 година Прочитај повеќе » Текстот Македонска Божиновска е лауреат за Антево слово 2024 година е превземен од Reporter.mk . The post

Македонска Божиновска е лауреат за Антево слово 2024 година

Македонска Божиновска е лауреат за Антево слово 2024 година

Меѓународната поетска манифестација „Анџело Ла Векија“ („Il Parnaso – Concorso di Poesia – Premio Angelo La Vecchia“), во соработка со Здружението за развој на култура и заштита на културно наследство „Контекст – Струмица“ (Kontext), годинава по седми пат ја доделува наградата за најдобра необјавена поетска творба „Антево слово“ (Антево слово), специјална

Македонка Божиновска е лауреат на „Антево слово“ за необјавена поетска творба

Македонка Божиновска е лауреат на „Антево слово“ за необјавена поетска творба

Македонка Божиновска е добитничка на наградата „Антево слвоо“ 2023/2024. Меѓународната поетска манифестација „Анџело Ла Векија“ („Il Parnaso – Concorso di Poesia – Premio Angelo La Vecchia“), во соработка со Здружението за развој на култура и заштита на културно наследство „Контекст – Струмица“ годинава по седми пат ја доделува наградата за најдобра