притисни ентер »

Кражба во дворот на ООУ Живко Брајковски во Општина Бутел
Кражба во дворот на ООУ Живко Брајковски во Општина Бутел

Кражба во дворот на ООУ Живко Брајковски во Општина Бутел

Денеска 14.02.2020, учениците од основното училиште Живко Брајковски останаа посиромашни за една инклузивна справа од новоизграденото детско инклузивно игралиште во дворот на училиштето. Справата е насилно извадена и однесена од страна на непознати сторители. Вредноста на штетата изнесува преку 60.000,00 денари. Во тек е истражна постапка од надлежните

Оштетена урбана опрема во дворот на ООУ „Живко Брајковски" во Општина Бутел

Оштетена урбана опрема во дворот на ООУ „Живко Брајковски" во Општина Бутел

– Справата е насилно извадена и однесена од страна на непознати сторители. Вредноста на штетата изнесува преку 60.000,00 денари. Во тек е истражна постапка од надлежните органи за пронаоѓање на сторителите. Во текот на една недела во дворот на истото училиште се случи и обид за кражба на новопосадените зимзелени дрвја од хортикултурното уредување на

Кражба и оштетување на урбана опрема во дворот на ООУ Живко Брајковски во Општина Бутел

Кражба и оштетување на урбана опрема во дворот на ООУ Живко Брајковски во Општина Бутел

Денеска 14.02.2020, учениците од основното училиште Живко Брајковски останаа посиромашни за една инклузивна справа од новоизграденото детско инклузивно игралиште во дворот на училиштето. Справата е насилно извадена и однесена од страна на непознати сторители. Вредноста на штетата изнесува преку 60.000,00 денари. Во тек е истражна постапка од надлежните

Кражба и оштетување на урбана опрема во дворот на ООУ Живко Брајковски во Општина Бутел

Кражба и оштетување на урбана опрема во дворот на ООУ Живко Брајковски во Општина Бутел

Денеска 14.02.2020, учениците од основното училиште Живко Брајковски останаа посиромашни за една инклузивна справа од новоизграденото детско инклузивно игралиште во дворот на училиштето. Справата е насилно извадена и однесена од страна на непознати сторители. Вредноста на штетата изнесува преку 60.000,00 денари. Во тек е истражна постапка од надлежните

Оштетена урбана опрема во дворот на ООУ „Живко Брајковски“

Оштетена урбана опрема во дворот на ООУ „Живко Брајковски“

Од Општината Бутел информираат дека е оштетена инклузивна справа од новоизграденото детско инклузивно игралиште во дворот на ООУ „Живко Брајковски“ во Општина Бутел. – Справата е насилно извадена и однесена од страна на непознати сторители. Вредноста на штетата изнесува преку 60.000,00 денари. Во тек е истражна постапка од надлежните органи за пронаоѓање

Оштетена урбана опрема во дворот на ООУ „Живко Брајковски“ во Општина Бутел

Оштетена урбана опрема во дворот на ООУ „Живко Брајковски“ во Општина Бутел

Скопје, 14 февруари 2020 (МИА) – Оштетена е инклузивна справа од новоизграденото детско инклузивно игралиште во дворот на ООУ „Живко Брајковски“ во Општина Бутел. – Справата е насилно извадена и однесена од страна на непознати сторители. Вредноста на штетата изнесува преку 60.000,00 денари. Во тек е истражна постапка од надлежните органи за пронаоѓање

Оштетена урбана опрема во дворот на ООУ „Живко Брајковски” во Општина Бутел

Оштетена урбана опрема во дворот на ООУ „Живко Брајковски” во Општина Бутел

Денеска 14.02.2020, учениците од основното училиште Живко Брајковски останаа посиромашни за една инклузивна справа од новоизграденото детско инклузивно игралиште во дворот на училиштето. Справата е насилно извадена и однесена од страна на непознати сторители. Вредноста на штетата изнесува преку 60.000,00 денари. Во тек е истражна постапка од надлежните

Оштетена урбана опрема во дворот на ООУ „Живко Брајковски“ во Општина Бутел

Оштетена урбана опрема во дворот на ООУ „Живко Брајковски“ во Општина Бутел

Оштетена е инклузивна справа од новоизграденото детско инклузивно игралиште во дворот на ООУ „Живко Брајковски“ во Општина Бутел. Скопје, 14 февруари 2020 (МИА) – Оштетена е инклузивна справа од новоизграденото детско инклузивно игралиште во дворот на ООУ „Живко Брајковски“ во Општина Бутел. – Справата е насилно извадена и однесена од страна на непознати

Украдена справа од детското игралиште во ОУ Живко Брајковски во општина Бутел

Украдена справа од детското игралиште во ОУ Живко Брајковски во општина Бутел

Непознати сторители насилно извадле и однеле инклузивна справа од новоизграденото детско игралиште во дворот на основното училиште Живко Брајковски. Како што информираат од општина Бутел, со кражбата е направена штета од околу 60 илјади денари. Од општината додаваат дека минатата недела во дворот на истото училиште имало и обид за кражба на новопосадените

Сервисни информации за граѓаните на Општина Бутел

Сервисни информации за граѓаните на Општина Бутел

пштина Бутел постави нови натриум светилки во дворот, патеките во гробиштата и паркингот пред црквата во село Радишани, информираат од општината. Нови табли и обрачи за кошарка се поставени во училишната спортска сала во училиштето Живко Брајковски. Набавени се и топки за кошарка, фудбал, ракомет и одбојка со цел да се подобрат условите за работа на