притисни ентер »

Расте бројот на жртви на семејно насилство, за жал по една година жртвите се враќаат кај насилникот
Расте бројот на жртви на семејно насилство, за жал по една година жртвите се враќаат кај насилникот

Расте бројот на жртви на семејно насилство, за жал по една година жртвите се враќаат кај насилникот

Бројот на жртви на семејно насилство постојано се зголемува. Се поголем е бројот на жртви кои го пријавуваат насилството што им се случува во семејството и бараат помош. Жртвите се почесто се охрабруваат да пријават на СОС линијата 15 700. Од шелтер центарот  за семејно насилство на Организацијата на жени на Град Скопје информираат дека семејното насилство