притисни ентер »

Централната банка на Танзанија казни банка за прекршување на правилата
Централната банка на Танзанија казни банка за прекршување на правилата

Централната банка на Танзанија казни банка за прекршување на правилата

Дар ел Салам ( Ројтерс ) – Централната банка на Танзанија во саботата соопшти дека банка е казнета со парична казна од 1 милијарда танзаниски шилинзи (435.000 долари) за прекршување на регулаторните правила за податоци и достапност на услугите. “Банката на Танзанија (БОТ) им наметна казна од една милијарда шилинзи на “Diamond Trust Bank” поради неуспехот