притисни ентер »

Награда за најдобра женска улога на Ана Левајковиќ Бошков од ТДМ на фестивал во Албанија
Награда за најдобра женска улога на Ана Левајковиќ Бошков од ТДМ на фестивал во Албанија

Награда за најдобра женска улога на Ана Левајковиќ Бошков од ТДМ на фестивал во Албанија

Театарот за деца и младинци со претставата „Волшебната флејта” учестуваше на овогодинешното издание на фестивалот „Македонско културно лето” 2019 во Пустец, Албанија. Актерката на ТДМ Ана Левајковиќ Бошков се закити со награда за најдобра женска улога. Актерската постава на оваа претстава ја сочинуваат актерите: Ана Левајковиќ Бошков, Драган Довлев,

Награда за најдобра женска улога на Ана Левајковиќ Бошков

Награда за најдобра женска улога на Ана Левајковиќ Бошков

По уште една успешно завршена сезона, Театарот за деца и младинци  вчера вечер  со претставата „Волшебната флејта” зеде  учество на овогодинешното издание на  фестивалот „Македонско културно лето” 2019 во Пустец, Р. Албанија. На самата завршна вечер популарната актерка Ана Левајковиќ Бошков се закити со награда за најдобра женска улога. Ана Левајковиќ

„Театар Комедија“, Васил Зафирчев и Ана Левајковиќ наградени на фестивалот Македонско културно лето

„Театар Комедија“, Васил Зафирчев и Ана Левајковиќ наградени на фестивалот Македонско културно лето

Заврши 12-то издание на фестивалот Македонско културно лето во Мала Преспа, Албанија во организација на Здружението „Сонце“ и Едмонд Сотир. Од страна на жири комисијата предводена од актерот Жарко Димоски, во присутство на новоизбраниот градоначалник Пали Колевски беа доделени награди на: „Театар Комедија“, наградата за најдобра претстава на Фестивалот

Интервју со актерот Марјан Чакмакоски – Човекот кој цели 33 години ги собира аплаузите на театарските штици

Интервју со актерот Марјан Чакмакоски – Човекот кој цели 33 години ги собира аплаузите на театарските штици

Марјан Чакмакоски е една од многуте легенди на прилепскиот театар “Војдан Чернодрински”. Тоа е актерот кој секогаш инспирирал со својот талент, човек полн со енергија, актер кој секоја улога знаел и знае да ја долови на вистински начин и со неговата игра да постави граница, која идните актери ќе треба да ја следат за да бидат исто толку успешни. Во

„Театар Комедија“, Васил Зафирчев и Ана Левајковиќ наградени на фестивалот „Македонско културно лето“ во Пустец

„Театар Комедија“, Васил Зафирчев и Ана Левајковиќ наградени на фестивалот „Македонско културно лето“ во Пустец

Заврши 12-то издание на фестивалот Македонско културно лето во Пустец Преспа, Албанија во организација на Здружението „Сонце“ и Едмонд Сотир. Од страна на жири комисијата предводена од актерот Жарко Димоски во присутство на новоизбраниот градоначалник Пали Колевски беа доделени награди на: НУ Театар Комедија, наградата за најдобра претстава на Фестивалот

„Театар Комедија“, Васил Зафирчев и Ана Левајковиќ наградени на фестивалот „Македонско културно лето“ во Пустец

„Театар Комедија“, Васил Зафирчев и Ана Левајковиќ наградени на фестивалот „Македонско културно лето“ во Пустец

Заврши 12-то издание на фестивалот Македонско културно лето во Пустец Преспа, Албанија во организација на Здружението „Сонце“ и Едмонд Сотир. Од страна на жири комисијата предводена од актерот Жарко Димоски во присутство на новоизбраниот градоначалник Пали Колевски беа доделени награди на: НУ Театар Комедија, наградата за најдобра претстава на Фестивалот

„Театар Комедија“, Васил Зафирчев и Ана Левајковиќ наградени на фестивалот „Македонско културно лето“ во Пустец

„Театар Комедија“, Васил Зафирчев и Ана Левајковиќ наградени на фестивалот „Македонско културно лето“ во Пустец

Заврши 12-то издание на фестивалот Македонско културно лето во Пустец Преспа, Албанија во организација на Здружението „Сонце“ и Едмонд Сотир. Од страна на жири комисијата предводена од актерот Жарко Димоски во присутство на новоизбраниот градоначалник Пали Колевски беа доделени награди на: НУ Театар Комедија, наградата за најдобра претстава на Фестивалот

„Театар Комедија“, Васил Зафирчев и Ана Левајковиќ наградени на фестивалот „Македонско културно лето“ во Пустец

„Театар Комедија“, Васил Зафирчев и Ана Левајковиќ наградени на фестивалот „Македонско културно лето“ во Пустец

Заврши 12-то издание на фестивалот Македонско културно лето во Пустец Преспа, Албанија во организација на Здружението „Сонце“ и Едмонд Сотир. Од страна на жири комисијата предводена од актерот Жарко Димоски во присутство на новоизбраниот градоначалник Пали Колевски беа доделени награди на: НУ Театар Комедија, наградата за најдобра претстава на Фестивалот

„Театар Комедија“, Васил Зафирчев и Ана Левајковиќ наградени на фестивалот „Македонско културно лето“ во Пустец

„Театар Комедија“, Васил Зафирчев и Ана Левајковиќ наградени на фестивалот „Македонско културно лето“ во Пустец

Заврши 12-то издание на фестивалот Македонско културно лето во Пустец Преспа, Албанија во организација на Здружението „Сонце“ и Едмонд Сотир. Од страна на жири комисијата предводена од актерот Жарко Димоски во присутство на новоизбраниот градоначалник Пали Колевски беа доделени награди на: НУ Театар Комедија, наградата за најдобра претстава на Фестивалот