притисни ентер »

Киното во „Железничката зграда" се отвора за јавни настани
Киното во „Железничката зграда" се отвора за јавни настани

Киното во „Железничката зграда" се отвора за јавни настани

Договорот за оспособување и користење на некогашната кино сала денеска потпишаа Општина Центар, Заедницата на станари-сопственици на таканаречената Железничка зграда на ул. „Борка Талевски" бр.26 и „Здружението за култура и уметност и Факултетот за работи што не се учат". „Железничката зграда" е редок градски пример кој во својата содржина има просторија

Киното во „Железничката зграда“се отвора за јавни настани со фокус на културата

Киното во „Железничката зграда“се отвора за јавни настани со фокус на културата

Во рамките на проектот „Активни простори на заедницата за граѓански промени“, Општина Центар во соработка со Заедницата на станари-сопственици на таканаречената Железничка зграда на ул. „Борка Талевски“ бр.26 и „Здружението за култура и уметност и Факултетот за работи што не се учат“ од Битола/Скопјего става во функција јавниот простор, некогашното

Киното во „Железничката зграда“ се отвора за јавни настани со фокус на културата

Киното во „Железничката зграда“ се отвора за јавни настани со фокус на културата

Во рамките на проектот „Активни простори на заедницата за граѓански промени“, Општина Центар во соработка со Заедницата на станари-сопственици на таканаречената Железничка зграда на улица „Борка Талевски“ број 26 и „Здружението за култура и уметност и Факултетот за работи што не се учат“ од Битола/Скопје го става во функција јавниот простор, некогашното

Богдановиќ: Го враќаме во функција некогашното кино во Железничката зграда

Богдановиќ: Го враќаме во функција некогашното кино во Железничката зграда

Архитектонските карактеристики на киното овозможуваат овој простор да служи за повеќенаменски културни активности кои би требало, пред сè, да служат во функција на локалната заедница. Во рамките на проектот „Активни простори на заедницата за граѓански промени“, Општина Центар во соработка со Заедницата на станари-сопственици на таканаречената Железничка

Киното во „Железничката зграда“се отвора за јавни настани со фокус на културата

Киното во „Железничката зграда“се отвора за јавни настани со фокус на културата

Во рамките на проектот „Активни простори на заедницата за граѓански промени“, Општина Центар во соработка со Заедницата на станари-сопственици на таканаречената Железничка зграда на ул. „Борка Талевски“ бр.26 и „Здружението за култура и уметност и Факултетот за работи што не се учат“ од Битола/Скопјего става во функција јавниот простор, некогашното

Киното во „Железничката зграда“се отвора за јавни настани со фокус на културата

Киното во „Железничката зграда“се отвора за јавни настани со фокус на културата

Во рамките на проектот „Активни простори на заедницата за граѓански промени“, Општина Центар во соработка со Заедницата на станари-сопственици на таканаречената Железничка зграда на ул. „Борка Талевски“ бр.26 и „Здружението за култура и уметност и Факултетот за работи што не се учат“ од Битола/Скопјего става во функција јавниот простор, некогашното

Киното Во „Железничката зграда“се отвора за јавни настани со фокус на културата

Киното Во „Железничката зграда“се отвора за јавни настани со фокус на културата

Во рамките на проектот „Активни простори на заедницата за граѓански промени“, Општина Центар во соработка со Заедницата на станари-сопственици на таканаречената Железничка зграда на ул. „Борка Талевски“ бр.26 и „Здружението за култура и уметност и Факултетот за работи што не се учат“ од Битола/Скопјего става во функција јавниот простор, некогашното

Дискусија: Активно кино за заедницата: Да го задржиме јавно!

Дискусија: Активно кино за заедницата: Да го задржиме јавно!

Вечерва со почеток во 20 часот ќе се одржи дискусија со претставници на локална самоуправа, граѓански организации, индивидуални активисти и станари а потоа и музички перформанс со Мухамед Ибрахими, во дворот на Железничката зграда во Скопје. Повод за настанот е и договорот за соработка помеѓу Општина Центар, Заедницата на станари во Железничка зграда