притисни ентер »

Намирници и лекови кои никогаш не треба да ги мешате

Намирници и лекови кои никогаш не треба да ги мешате

Овие се четири опасни комбинации на лекови и храна на кои сериозно треба да обрнете внимание. – Зелен зеленчук (брокули, спанаќ, прокељ) кој е богат со витаминот К, го поништува антикоагулативното дејство на разредувачите на крвта, па така оваа комбинација никако не се препорачува. – Одделни лекови против зголемен притисок го зголемуваат нивото на

ВНИМАТЕЛНО: Има опасни комбинации на лекови и храна на кои сериозно треба да обрнете внимание

ВНИМАТЕЛНО: Има опасни комбинации на лекови и храна на кои сериозно треба да обрнете внимание

Има опасни комбинации на лекови и храна на кои сериозно треба да обрнете внимание. Еве кои се тие: – Зелен зеленчук (брокули, спанаќ, прокељ) кој е богат со витаминот К, го поништува антикоагулативното дејство на разредувачите на крвта, па така оваа комбинација никако не се препорачува. – Одделни лекови против зголемен притисок го зголемуваат нивото

Обрнете внимание: Овие лекови и намирници никогаш не треба да ги мешате

Обрнете внимание: Овие лекови и намирници никогаш не треба да ги мешате

Има опасни комбинации на лекови и храна на кои сериозно треба да обрнете внимание. Еве кои се тие: – Зелен зеленчук (брокули, спанаќ, прокељ) кој е богат со витаминот К, го поништува антикоагулативното дејство на разредувачите на крвта, па така оваа комбинација никако не се препорачува. – Одделни лекови против зголемен притисок го зголемуваат нивото

Намирници и лекови кои никогаш не треба да ги мешате

Намирници и лекови кои никогаш не треба да ги мешате

Овие се четири опасни комбинации на лекови и храна на кои сериозно треба да обрнете внимание. – Зелен зеленчук (брокули, спанаќ, прокељ) кој е богат со витаминот К, го поништува антикоагулативното дејство на разредувачите на крвта, па така оваа комбинација никако не се препорачува. – Одделни лекови против зголемен притисок го зголемуваат нивото на