притисни ентер »

Кај жител на Арачиново пронајдени “Smith&Wesson”, “Walther” P99 и поголемо количество муниција
Кај жител на Арачиново пронајдени “Smith&Wesson”, “Walther” P99 и поголемо количество муниција

Кај жител на Арачиново пронајдени “Smith&Wesson”, “Walther” P99 и поголемо количество муниција

Јавен обвинител од Основното јавно обвинителство Скопје донесе наредба за спроведување истражна постапка против едно лице бидејќи постои основано сомнение дека сторил кривично дело – Неовластено изработување, држење, посредување и тргување со оружје или распрскувачки материи. Обвинителството побара и судот да му одреди мерка притвор поради опасност

Истрага против арачиновец кој во домот чувал полуавтоматски пиштоли и муниција

Истрага против арачиновец кој во домот чувал полуавтоматски пиштоли и муниција

Скопското основно јавно обвинителство донесе наредба за спроведување истрага против жител на скопско Арачиново во чиј дом биле пронајдени огнено оружје и муниција. Како што информираат од обвинителството, во својата куќа осомничениот држел полуавтоматски пиштол „Smith&Wesson“ MOD 6906 со калибар 9мм Para, како и полуавтоматски пиштол „Walther“ P99

Покрената истрага за едно лице од Арачиново за поседување оружје, побаран и притвор

Покрената истрага за едно лице од Арачиново за поседување оружје, побаран и притвор

Јавен обвинител од Основното јавно обвинителство Скопје донесе наредба за спроведување истражна постапка против едно лице бидејќи постои основано сомнение дека сторил кривично дело – Неовластено изработување, држење, посредување и тргување со оружје или распрскувачки материи. Обвинителството побара и судот да му одреди мерка притвор поради опасност

Покрената истрага против едно лице за пронајдено оружје и муниција во Арачиново

Покрената истрага против едно лице за пронајдено оружје и муниција во Арачиново

Нардбата е донесена бидејќи постои основано сомнение дека лицето сторило кривично дело – Неовластено изработување, држење, посредување и тргување со оружје или распрскувачки материи од чл.396 ст.1 од Кривичниот законик. Во својот дом во Арачиново осомничениот држел огнено оружје и муниција – еден полуавтоматски пиштол “Smith&Wesson” MOD 6906 со калибар

Истрага против арачиновец кој во домот чувал полуавтоматски пиштоли и муниција

Истрага против арачиновец кој во домот чувал полуавтоматски пиштоли и муниција

Основното јавно обвинителство Скопје донесе наредба за спроведување истрага против жител на скопско Арачоново во чиј дом биле пронајдено огнено оружје и муниција. Како што информираат од Обвинителството, во својата куќа осомничениот држел полуавтоматски пиштол „Smith&Wesson“ MOD 6906 со калибар 9мм Para, еден полуавтоматски пиштол „Walther“ P99 со

Истрага за арачиновец, поседувал полуавтоматски пиштоли и куршуми

Истрага за арачиновец, поседувал полуавтоматски пиштоли и куршуми

Во својот дом во Арачиново осомничениот држел огнено оружје и муниција – еден полуавтоматски пиштол “Smith&Wesson” MOD 6906 со калибар 9мм Para, еден полуавтоматски пиштол “Walther” P99 со две рамки, како и 41 куршум со калибар 9мм Para. Оружјето и муницијата биле пронајдени и одземени при претрес во неговиот дом, соопшти Јавното обвинителство на Република

Покрената истрага за едно лице од Арачиново за поседување оружје, побаран и притвор

Покрената истрага за едно лице од Арачиново за поседување оружје, побаран и притвор

Јавен обвинител од Основното јавно обвинителство Скопје донесе наредба за спроведување истражна постапка против едно лице бидејќи постои основано сомнение дека сторил кривично дело – Неовластено изработување, држење, посредување и тргување со оружје или распрскувачки материи. Обвинителството побара и судот да му одреди мерка притвор поради опасност

Истрага против едно лице за пронајдено оружје и муниција во Арачиново

Истрага против едно лице за пронајдено оружје и муниција во Арачиново

Јавен обвинител од Основното јавно обвинителство Скопје донесе Наредба за спроведување истражна постапка против едно лице, бидејќи постои основано сомнение дека сторил кривично дело – Неовластено изработување, држење, посредување и тргување со оружје или распрскувачки материи од чл.396 ст.1 од Кривичниот законик. Во својот дом во Арачиново осомничениот

Покрената истрага за едно лице од Арачиново за поседување оружје, побаран и притвор

Покрената истрага за едно лице од Арачиново за поседување оружје, побаран и притвор

Јавен обвинител од Основното јавно обвинителство Скопје донесе наредба за спроведување истражна постапка против едно лице бидејќи постои основано сомнение дека сторил кривично дело – Неовластено изработување, држење, посредување и тргување со оружје или распрскувачки материи. Обвинителството побара и судот да му одреди мерка притвор поради опасност

Притвор за еден од арачиновците: Дома имал два пиштоли со 40 куршуми

Притвор за еден од арачиновците: Дома имал два пиштоли со 40 куршуми

Јавен обвинител од Основното јавно обвинителство Скопје донесе Наредба за спроведување истражна постапка против едно лице, бидејќи постои основано сомнение дека сторил кривично дело – Неовластено изработување, држење, посредување и тргување со оружје или распрскувачки материи од чл.396 ст.1 од Кривичниот законик. Во својот дом во Арачиново осомничениот