притисни ентер »

ЕСМ ќе ја плаќа замената на печките на дрва со инвертер-клими
ЕСМ ќе ја плаќа замената на печките на дрва со инвертер-клими

ЕСМ ќе ја плаќа замената на печките на дрва со инвертер-клими

Граѓаните на Скопје, Тетово и на Битола, кои ќе ги заменат печките на дрва со инвертер-клими што чинат до 60.000 денари, ќе ја добијат целата сума од ЕСМ, поранешно АД ЕЛЕМ. Информацијата ја потврди директорот на ЕСМ Васко Ковачевски, притоа додавајќи дека за овој проект ќе треба да бидат издвоени од три до четири милиони денари. Според најавите, на

Субвенции за инвертор клими во Скопје, Тетово, Битола и Кичево

Субвенции за инвертор клими во Скопје, Тетово, Битола и Кичево

Соопшти денеска на прес-конференција министерот за животна средина и просторно планирање, Јани Макрадули. Тој информираше дека граѓаните во зоните каде загадувањето е енормно, ќе користат согласно Закон, можност 100 отсто да добијат поддршка од Владата за замена на печките на огревно дрво со високо ефикасни инвертор клими. Министерот потенцираше дека

Субвенции за инвертор клими во Скопје, Тетово, Битола и Кичево

Субвенции за инвертор клими во Скопје, Тетово, Битола и Кичево

Во општините во Градот Скопје, во Тетово, Битола и во Кичево, Владата согласно Планот за чист воздух ќе започне со доделување на средства за целосна замена на печките на дрва со високо ефикасни инвертор клими, соопшти денеска на прес-конференција министерот за животна средина и просторно планирање, Јани Макрадули. Тој информираше дека граѓаните во

Субвенции за инвертор клими во Скопје, Тетово, Битола и Кичево

Субвенции за инвертор клими во Скопје, Тетово, Битола и Кичево

Во општините во Градот Скопје, во Тетово, Битола и во Кичево, Владата согласно Планот за чист воздух ќе започне со доделување на средства за целосна замена на печките на дрва со високо ефикасни инвертор клими, соопшти денеска на прес-конференција министерот за животна средина и просторно планирање, Јани Макрадули. Тој информираше дека граѓаните во

Субвенции за инвертор клими во Скопје, Тетово, Битола и Кичево

Субвенции за инвертор клими во Скопје, Тетово, Битола и Кичево

Жителите на Скопје, Тетово, Битола и Кичево кои ќе ги заменат печките на дрва со инвертер клими ќе добијат субвенции од Владата. Граѓаните во зоните каде загадувањето е енормно, ќе ја добијат целата сума за која е купен инвертерот. Оваа мерка како што кажа заменик-министерот за животна средина Јани Макрадули на денешната прес конференција, се носи

Субвенции за инвертор клими во Скопје, Тетово, Битола и Кичево

Субвенции за инвертор клими во Скопје, Тетово, Битола и Кичево

Во општините во Градот Скопје, во Тетово, Битола и во Кичево, Владата согласно Планот за чист воздух ќе започне со доделување на средства за целосна замена на печките на дрва со високо ефикасни инвертор клими, соопшти денеска на прес-конференција министерот за животна средина и просторно планирање, Јани Макрадули. Тој информираше дека граѓаните во

Владата ќе субвенционира замена на печки на дрва со инвертери во Скопје, Тетово, Битола и Кичево за намалување на загадувањето

Владата ќе субвенционира замена на печки на дрва со инвертери во Скопје, Тетово, Битола и Кичево за намалување на загадувањето

Жителите на Скопје, Тетово, Битола и Кичево кои ќе ги заменат печките на дрва со инвертер клими ќе добијат субвенции од Владата. Висината на субвенцијата ќе биде целата сума за која е купен инвертерот. Оваа мерка како што кажа заменик-министерот за животна средина Јани Макрадули се носи со цел да се стимулираат граѓаните без трошоци да го сменат начинот

Субвенции за инвертор клими во Скопје, Тетово, Битола и Кичево

Субвенции за инвертор клими во Скопје, Тетово, Битола и Кичево

Во општините во Градот Скопје, Тетово, Битола и Кичево Владата согласно Планот за чист воздух ќе започне со доделување на средства за целосна замена на печките на дрва со високо ефикасни инвертор клими, соопшти денеска на прес-конференција министерот за животна средина и просторно планирање, Јани Макрадули.

Макрадули: За чист воздух во Скопје, Тетово, Битола и Кичево – субвенции за инвертор клими

Макрадули: За чист воздух во Скопје, Тетово, Битола и Кичево – субвенции за инвертор клими

Во општините во Градот Скопје, во Тетово, Битола и во Кичево, Владата согласно Планот за чист воздух ќе започне со доделување на средства за целосна замена на печките на дрва со високо ефикасни инвертор клими, соопшти денеска на прес-конференција министерот за животна средина и просторно планирање, Јани Макрадули. Тој информираше дека граѓаните во

Субвенции за инвертор клими во Скопје, Тетово, Битола и Кичево

Субвенции за инвертор клими во Скопје, Тетово, Битола и Кичево

Во општините во Градот Скопје, во Тетово, Битола и во Кичево, Владата согласно Планот за чист воздух ќе започне со доделување на средства за целосна замена на печките на дрва со високо ефикасни инвертор клими, соопшти денеска на прес-конференција министерот за животна средина и просторно планирање, Јани Макрадули. Тој информираше дека граѓаните во