притисни ентер »

Гитара на Ерик Клептон продадена за 625,000 долари на аукција
Гитара на Ерик Клептон продадена за 625,000 долари на аукција

Гитара на Ерик Клептон продадена за 625,000 долари на аукција

Еден среќен фан сега поседува дел од историјата на рокенролот со гитарата на Ерик Клептон од дебито на сцената со „Дерек и Доминос“, која се продаде за неверојатни 625.000 долари. Акустичната гитара „мартин Д-45“ од 1968 година првично се очекуваше да достигне цена помеѓу 300.000 и 500.000 долари од аукциската куќа „Џулиенс“ на дводневната аукција

Гитара на Ерик Клептон продадена за 625.000 долари на аукција

Гитара на Ерик Клептон продадена за 625.000 долари на аукција

Еден среќен фан сега поседува дел од историјата на рокенролот со гитарата на Ерик Клептон од дебито на сцената со „Дерек и Доминос“, која се продаде за неверојатни 625.000 долари. Акустичната гитара „мартин Д-45“ од 1968 година првично се очекуваше да достигне цена помеѓу 300.000 и 500.000 долари од аукциската куќа „Џулиенс“ на дводневната аукција

Гитара на Ерик Клептон продадена за 625.000 долари на аукција

Гитара на Ерик Клептон продадена за 625.000 долари на аукција

Еден среќен фан сега поседува дел од историјата на рокенролот со гитарата на Ерик Клептон од дебито на сцената со „Дерек и Доминос“, која се продаде за неверојатни 625.000 долари. Акустичната гитара „мартин Д-45“ од 1968 година првично се очекуваше да достигне цена помеѓу 300.000 и 500.000 долари од аукциската куќа „Џулиенс“ на дводневната аукција

Гитара на Ерик Клептон продадена за 625,000 долари на аукција

Гитара на Ерик Клептон продадена за 625,000 долари на аукција

Еден среќен фан сега поседува дел од историјата на рокенролот со гитарата на Ерик Клептон од дебито на сцената со „Дерек и Доминос“, која се продаде за неверојатни 625,000 долари. Акустичната гитара Мартин Д-45 од 1968 година првично се очекуваше да достигне цена помеѓу 300.000 и 500.000 долари од аукциската куќа „Џулиенс“ на дводневната аукција Icons

Гитара на Ерик Клептон продадена за 625,000 долари на аукција

Гитара на Ерик Клептон продадена за 625,000 долари на аукција

Еден среќен фан сега поседува дел од историјата на рокенролот со гитарата на Ерик Клептон од дебито на сцената со „Дерек и Доминос“, која се продаде за неверојатни 625,000 долари. Акустичната гитара Мартин Д-45 од 1968 година првично се очекуваше да достигне цена помеѓу 300.000 и 500.000 долари од аукциската куќа „Џулиенс“ на дводневната аукција Icons

Гитарата на Ерик Клептон  продадена за 625.000 долари

Гитарата на Ерик Клептон продадена за 625.000 долари

Гитарата, на која Ерик Клептон свирел во 1970 година на својот прв концерт во живо, со неговиот тогашен бенд „Дерек и Доминос“, е продадена на аукција во Њујорк за 625.000 долари, објави аукциската куќа „Џулиенс“. Вредноста на акустичната гитара на Клептон, „мартин Д-45“, чија продажба беше најавена како кулминација на аукцијата одржана во њујоршкото

Гитарата на Ерик Клептон е продадена за 625.000 долари

Гитарата на Ерик Клептон е продадена за 625.000 долари

Гитарата со која Ерик Клептон свиреше во 1970 година на концерт во живо со неговата група Derek and the Dominos, е продадена на аукција во петокот во Њујорк за цена од 625.000 долари, објавија од аукциската куќа Julien’s. Вредноста на акустичната гитара Martin D-45, првично била проценета на 300.000 до 500.000 долари. Нејзината цена и понатаму е пониска

Гитарата на Ерик Клептон е продадена за 625.000 долари

Гитарата на Ерик Клептон е продадена за 625.000 долари

Гитарата со која Ерик Клептон свиреше во 1970 година на концерт во живо со неговата група Derek and the Dominos, е продадена на аукција во петокот во Њујорк за цена од 625.000 долари, објавија од аукциската куќа Julien’s. Вредноста на акустичната гитара Martin D-45, првично била проценета на 300.000 до 500.000 долари. Нејзината цена и понатаму е пониска