притисни ентер »

Невролозите тврдат дека ова е најдоброто сирење за здравјето на мозокот
Невролозите тврдат дека ова е најдоброто сирење за здравјето на мозокот

Невролозите тврдат дека ова е најдоброто сирење за здравјето на мозокот

Неврологот д-р Мил Етјен истакнува дека научните студии за тоа како конзумирањето сирење влијае на здравјето на мозокот имаат различни резултати. „Тоа е затоа што учесниците во студиите се прашувани за консумирање на какво било сирење, а не за одреден вид“, вели д-р Етјен за „Parade“. Сепак, тој додава дека студијата од 2023 година покажала конкретни

Боровница, грозје и банана – најдоброто овошје за здравјето на мозокот

Боровница, грозје и банана – најдоброто овошје за здравјето на мозокот

Ако сакате да го зголемите внесот на храна која е добра за вашиот мозок, овошјето е одлично место за почеток. Речиси не бара подготовка и ја задоволува вашата желба за слатко, со што е помала веројатноста да посегнете по нешто натоварено со додаден шеќер, што дефинитивно не е добро за здравјето на мозокот. Неврохирургот, др. Бетси Гранч, тврди дека

Невролози порачуваат: За здрав мозок консумирајте го ова овошје – спречува оштетување на мозочните клетки

Невролози порачуваат: За здрав мозок консумирајте го ова овошје – спречува оштетување на мозочните клетки

Неврохирургот д-р Бетси Гранч тврди некои видови овошје го штитат мозокот и дека тоа се должи на фактот што изобилуваат со антиоксиданси. „Овошјето богато со антиоксиданси може да биде добро за мозокот. Јадењето на овие плодови ги намалува слободните радикали и оксидативниот стрес на невронското ткиво, што може да ја подобри когнитивната функција“,

Невролози порачуваат: За здрав мозок консумирајте го ова овошје – спречува оштетување на мозочните клетки

Невролози порачуваат: За здрав мозок консумирајте го ова овошје – спречува оштетување на мозочните клетки

Неврохирургот д-р Бетси Гранч тврди некои видови овошје го штитат мозокот и дека тоа се должи на фактот што изобилуваат со антиоксиданси. „Овошјето богато со антиоксиданси може да биде добро за мозокот. Јадењето на овие плодови ги намалува слободните радикали и оксидативниот стрес на невронското ткиво, што може да ја подобри когнитивната функција“,

Боровница, грозје и банана – најдоброто овошје за здравјето на мозокот

Боровница, грозје и банана – најдоброто овошје за здравјето на мозокот

Ако сакате да го зголемите внесот на храна која е добра за вашиот мозок, овошјето е одлично место за почеток. Речиси не бара подготовка и ја задоволува вашата желба за слатко, со што е помала веројатноста да посегнете по нешто натоварено со додаден шеќер, што дефинитивно не е добро за здравјето на мозокот. Неврохирургот, др. Бетси Гранч, тврди дека

Невролози: Ова е најдоброто овошје што можете да го јадете за здравјето на мозокот

Невролози: Ова е најдоброто овошје што можете да го јадете за здравјето на мозокот

Ако сакате да го зголемите внесот на храна која е добра за вашиот мозок, овошјето е одлично место за почеток. Речиси не бара подготовка и ја задоволува вашата желба за слатко, со што е помала веројатноста да посегнете по нешто натоварено со додаден шеќер, што дефинитивно не е добро за здравјето на мозокот. Неврохирургот, др. Бетси Гранч, тврди дека

Невролози порачуваат: За здрав мозок консумирајте го ова овошје – спречува оштетување на мозочните клетки

Невролози порачуваат: За здрав мозок консумирајте го ова овошје – спречува оштетување на мозочните клетки

Неврохирургот д-р Бетси Гранч тврди дека една од главните причини е тоа што овошјето е богато со антиоксиданси. „Овошјето богато со антиоксиданси може да биде добро за мозокот. Јадењето на овие плодови ги намалува слободните радикали и оксидативниот стрес на невронското ткиво, што може да ја подобри когнитивната функција“, вели таа. Со неа се согласи