притисни ентер »

Холандскиот суд ѝ нареди на владата: Запрете го извозот на делови за авионите „Ф-35“ во Израел
Холандскиот суд ѝ нареди на владата: Запрете го извозот на делови за авионите „Ф-35“ во Израел

Холандскиот суд ѝ нареди на владата: Запрете го извозот на делови за авионите „Ф-35“ во Израел

Апелацискиот суд на Холандија денеска ѝ нареди на холандската влада да го блокира целиот извоз на делови за борбените авиони „Ф-35“ во Израел во рок од седум дена, пишува „Ројтерс“. „Неоспорно е дека постои јасен ризик извезените делови на ‘Ф-35’ да се користат за сериозни прекршувања на меѓународното хуманитарно право“, истакна судот. Тужбата против

Холандскиот суд нареди да се прекине извозот на делови за авиони Ф-35 во Израел

Холандскиот суд нареди да се прекине извозот на делови за авиони Ф-35 во Израел

Холандскиот суд и нареди на земјата да ја запре испораката на делови за борбените авиони Ф-35, кои Израел ги користи за бомбардирање на Појасот Газа. „Неоспорно е дека постои јасен ризик извезените делови на Ф-35 да се користат во сериозни прекршувања на меѓународното хуманитарно право“, рече судот. Наредбата следува по жалбата на групите за човекови

Холандскиот суд нареди да се прекине извозот на делови за авиони Ф-35 во Израел

Холандскиот суд нареди да се прекине извозот на делови за авиони Ф-35 во Израел

Очите на светската јавност вперени кон Израел. Вашингтон не ја поддржува копнената офанзива во Рафа и предупредува за можна катастрофа. Брисел бара прекин на огнот и справување со последиците на хуманитарната криза. Тел Авив е решителен, претстојната офанзива е клучна за уништување на Хамас. „Мораме да продолжиме да вршиме притисок врз Израел, да ја

Холандскиот суд и нареди на владата: Запрете го извозот на делови за авиони Ф-35 во Израел

Холандскиот суд и нареди на владата: Запрете го извозот на делови за авиони Ф-35 во Израел

Апелациониот суд на Холандија денеска и нареди на холандската влада да го блокира целиот извоз на делови за борбени авиони Ф-35 во Израел во рок од седум дена, пишува Ројтерс. „Неоспорно е дека постои јасен ризик извезените делови на Ф-35 да се користат за сериозни прекршувања на меѓународното хуманитарно право“, истакна судот. Тужбата против холандската

Холандскиот суд и нареди на владата: Запрете го извозот на делови за авиони Ф-35 во Израел

Холандскиот суд и нареди на владата: Запрете го извозот на делови за авиони Ф-35 во Израел

Апелациониот суд на Холандија денеска и нареди на холандската влада да го блокира целиот извоз на делови за борбени авиони Ф-35 во Израел во рок од седум дена, пишува Ројтерс. „Неоспорно е дека постои јасен ризик извезените делови на Ф-35 да се користат за сериозни прекршувања на меѓународното хуманитарно право“, истакна судот. Тужбата против холандската

Холандската влада може да ја прекине испораката на делови за авиони Ф-35 на Израел

Холандската влада може да ја прекине испораката на делови за авиони Ф-35 на Израел

Холандски суд и нареди на владата да престане да испорачува делови за борбените авиони Ф-35 што Израел ги користи при бомбардирање на Појасот Газа, пренесува Ал Џезира. Наредбата следува по жалба на организации за човекови права против пресуда на понизок суд со која се отфрла нивниот аргумент дека испораката на делови придонела за кршење на меѓународното

Холандскиот суд ѝ нареди на владата: Запрете го извозот на делови за авионите „Ф-35“ во Израел

Холандскиот суд ѝ нареди на владата: Запрете го извозот на делови за авионите „Ф-35“ во Израел

Апелацискиот суд на Холандија денеска ѝ нареди на холандската влада да го блокира целиот извоз на делови за борбените авиони „Ф-35“ во Израел во рок од седум дена, пишува „Ројтерс“. „Неоспорно е дека постои јасен ризик извезените делови на ‘Ф-35’ да се користат за сериозни прекршувања на меѓународното хуманитарно право“, истакна судот. Тужбата против

Холандскиот суд нареди да се прекине извозот на делови за авиони „F-35“ во Израел

Холандскиот суд нареди да се прекине извозот на делови за авиони „F-35“ во Израел

Холандскиот апелационен суд во понеделникот ѝ нареди на холандската влада да го блокира целиот извоз на делови за борбени авиони „F-35“ во Израел во рок од седум дена, пишува Reuters. „Неоспорно е дека постои јасен ризик извезените делови на Ф-35 да се користат за сериозни прекршувања на меѓународното хуманитарно право“, истакна судот. Тужбата против

Холандскиот суд и нареди на владата: Запрете го извозот на делови за авиони Ф-35 во Израел

Холандскиот суд и нареди на владата: Запрете го извозот на делови за авиони Ф-35 во Израел

Апелациониот суд на Холандија денеска и нареди на холандската влада да го блокира целиот извоз на делови за борбени авиони Ф-35 во Израел во рок од седум дена, пишува Ројтерс. „Неоспорно е дека постои јасен ризик извезените делови на Ф-35 да се користат за сериозни прекршувања на меѓународното хуманитарно право“, истакна судот. Тужбата против холандската