притисни ентер »

Србија воведува задолжително носење маски во сите здравствени установи

Србија воведува задолжително носење маски во сите здравствени установи

Работната група на српското министерство за здравство за постапување во услови на пандемијата на ковид донесе на денешната седница препораки за постапување на ниво на примарна здравствена заштита и болничките установи. Една од одлуките е задолжително носење заштитни маски во сите здравствени установи, соопшти Институтот за јавно здравје на Србија.

Србија воведе задолжително носење маски во здравствените установи

Србија воведе задолжително носење маски во здравствените установи

Србија воведе задолжително носење маски во здравствените установи Работната група на српското министерство за здравство за постапување во услови на пандемијата на ковид донесе на денешната седница препораки за постапување на ниво на примарна здравствена заштита и болничките установи. Една од одлуките е задолжително носење заштитни маски во сите здравствени

Србија воведе задолжително носење маски

Србија воведе задолжително носење маски

Работната група на Министерството за здравство за справување со состојбите од пандемијата ковид 19 на седницата одржана во Институтот за јавно здравје на Србија „Д-р Милан Јовановиќ Батут“ даде препораки за справување на ниво на примарна здравствена заштита, институциите, како и во однос на носењето маски во здравствените установи и вакцинацијата.

Србија воведе задолжително носење маски

Србија воведе задолжително носење маски

Работната група на Министерството за здравство за справување со состојбите од пандемијата ковид 19 на седницата одржана во Институтот за јавно здравје на Србија „Д-р Милан Јовановиќ Батут“ даде препораки за справување на ниво на примарна здравствена заштита, институциите, како и во однос на носењето маски во здравствените установи и вакцинацијата.

Србија воведе задолжително носење маски во здравствените установи

Србија воведе задолжително носење маски во здравствените установи

8 Работната група на српското министерство за здравство за постапување во услови на пандемијата на ковид донесе на денешната седница препораки за постапување на ниво на примарна здравствена заштита и болничките установи. Една од одлуките е задолжително носење заштитни маски во сите здравствени установи, соопшти Институтот за јавно здравје на Србија

Србија воведе задолжително носење маски во здравствените установи

Србија воведе задолжително носење маски во здравствените установи

Работната група на српското министерство за здравство за постапување во услови на пандемијата на ковид донесе на денешната седница препораки за постапување на ниво на примарна здравствена заштита и болничките установи. Една од одлуките е задолжително носење заштитни маски во сите здравствени установи, соопшти Институтот за јавно здравје на Србија.

Србија воведе задолжително носење маски во здравствените установи

Србија воведе задолжително носење маски во здравствените установи

Работната група на српското министерство за здравство за постапување во услови на пандемијата на ковид донесе на денешната седница препораки за постапување на ниво на примарна здравствена заштита и болничките установи. Една од одлуките е задолжително носење заштитни маски во сите здравствени установи, соопшти Институтот за јавно здравје на Србија.

Србија воведе задолжително носење маски

Србија воведе задолжително носење маски

Работната група на Министерството за здравство за справување со состојбите од пандемијата ковид 19 на седницата одржана во Институтот за јавно здравје на Србија „Д-р Милан Јовановиќ Батут“ даде препораки за справување на ниво на примарна здравствена заштита, институциите, како и во однос на носењето маски во здравствените установи и вакцинацијата.