притисни ентер »

Заев: Пораката од гласачите е примена, „чистка” ќе има после изборите
Заев: Пораката од гласачите е примена, „чистка” ќе има после изборите

Заев: Пораката од гласачите е примена, „чистка” ќе има после изборите

Пораката на гласачите од првиот круг за претседателските избори е примена и прифатена и секако ќе реагираме, но да дадеме шанса на нашата држава, рече денеска премиерот Зоран Заев, коментирајќи ги изборните резултати. „Нашите гласачи покажаа дека се разочарани од некои функционери. Некои се оттуѓија од народот, други не ги извршија очекувањата. Најавив

Заев: Пораката на гласачите е примена, но да ѝ дадеме шанса на државата

Заев: Пораката на гласачите е примена, но да ѝ дадеме шанса на државата

Пораката на гласачите од првиот круг за претседателските избори е примена и прифатена и секако ќе реагираме, но да дадеме шанса на нашата држава, рече денеска премиерот Зоран Заев коментирајќи ги изборните резултати. Тој изрази уверување дека, сепак, изборите ќе успеат и оти концептот на нивниот кандидат Стево Пендаровски ќе победи. Според него, прашањето

ЗАЕВ: „Чистка“ после изборите, ја сфатив/ме пораката од гласачите!

ЗАЕВ: „Чистка“ после изборите, ја сфатив/ме пораката од гласачите!

Примена е пораката од гласачкото тело на СДСМ изјава на премиерот Заев. „Нашите гласачи покажаа дека се разочарани од некои функционери. Некои се оттуѓија од народот, други не ги извршија очекувањата. Најавив чистка, реконструкција, но од почетокот на распишување на изборите до завршување на изборите е забрането”, рече премиерот Зоран Заев. Тој најави

Заев: Чесно е да им соопштам на граѓаните дека пораката е допрена до мене

Заев: Чесно е да им соопштам на граѓаните дека пораката е допрена до мене

Пораката на гласачите од првиот круг за претседателските избори е примена и прифатена и секако ќе реагираме, но да дадеме шанса на нашата држава, рече денеска премиерот Зоран Заев коментирајќи ги изборните резултати. Тој изрази уверување дека, сепак, изборите ќе успеат и оти концептот на нивниот кандидат Стево Пендаровски ќе победи. Според него, прашањето

Заев: „Чистката“ ќе биде по изборите, сега не дозволува Законот

Заев: „Чистката“ ќе биде по изборите, сега не дозволува Законот

Промена на раководни кадри, но и реконструкција на Влада, најавува премиерот Зоран Заев во рамките на неговата операција „Метла“ која што планира да ја спроведе по изборите. Вели анализите на изборните резултати од првиот круг од гласањето за шеф на државата покажале дека граѓаните се незадоволни од функционерите кои се оддалечиле од народот, а некои

НЕВЕРОЈАТНО: Заев ги набеди граѓаните дека имаат одговорност заради неуспехот на неговата Влада

НЕВЕРОЈАТНО: Заев ги набеди граѓаните дека имаат одговорност заради неуспехот на неговата Влада

Поприлично сум добро информиран и знам да го слушам тоа што го зборуваат граѓаните. Пораката допре до мене, промени ќе има, а тоа треба да допре и до носителите на власта, како на овие сегашните, така и на тие што ќе дојдат по нив. Но, и граѓаните ќе треба да си ја прифатат одговорноста и да излезат да гласаат во вториот круг од претседателските избори

Метла ќе има, ама и граѓаните да си ја прифатат одговорноста и да гласаат во вториот круг, вели Заев

Метла ќе има, ама и граѓаните да си ја прифатат одговорноста и да гласаат во вториот круг, вели Заев

Премиерот Зоран Заев рече дека добил разни понуди од носителите на власт и од вработените во администрацијата, по најавата дека ќе има чистка по завршувањето на вториот круг од претседателските избори, откако во првиот круг на гласање заедничкиот кандидат Стево Пендаровски доби помалку гласови од очекуваните. Тој рече дека имало такви што понудиле

Заев: Некои министри и директори се поставија повисоко од народот

Заев: Некои министри и директори се поставија повисоко од народот

Премиерот и претседател на СДСМ, Зоран Заев на вчерашната трибина во Тетово кажа дека откако најавил метла, дел од функционерите се препознале и сами се понудиле. – Различни се понудите од функционерите – рече Заев денеска одговарајќи на новинарско прашање, дали тоа значи дека понудиле оставка или поголем ангажман. – Еден дел ја гледаат работата не

Заев: Нашите гласачи покажаа дека се разочарани од некои функционери

Заев: Нашите гласачи покажаа дека се разочарани од некои функционери

Нашите гласачи покажаа дека се разочарани од некои функционери. Некои се оттуѓија од народот, други не ги извршија очекувањата. Најавив чистка, реконструкција, но од почетокот на распишување на изборите до завршување на изборите е забрането, рече премиерот Зоран Заев. Тој најави дека ќе почека по завршување на изборите, да ја спроведе најавената реконструкција

Заев: Порака е испратена и прифатена, но да и дадеме шанса на државата

Заев: Порака е испратена и прифатена, но да и дадеме шанса на државата

Пораката на гласачите од првиот круг за претседателските избори е примена и прифатена и секако ќе реагираме, но да дадеме шанса на нашата држава, рече денеска премиерот Зоран Заев коментирајќи ги изборните резултати. Тој изрази уверување дека, сепак, изборите ќе успеат и оти концептот на нивниот кандидат Стево Пендаровски ќе победи. Според него, прашањето