притисни ентер »

Пацоли бара Албанија да се вклучи во дијалогот на Косово и Србија
Пацоли бара Албанија да се вклучи во дијалогот на Косово и Србија

Пацоли бара Албанија да се вклучи во дијалогот на Косово и Србија

Косовскиот вицепремиер и министер за надворешни работи Беџет Пацоли на денешната средба со неговиот албански колега Дитмир Бушати побарал Албанија да се вклучи во дијалогот меѓу Косово и Србија. Тој го информирал Бушати за досегашниот тек на дијалогот и оценил дека договор со Белград треба да се постигне што побрзо, јавува Анадолија. – Конечната фаза

Пацоли бара Албанија да се вклучи во дијалогот на Косово и Србија

Пацоли бара Албанија да се вклучи во дијалогот на Косово и Србија

Косовскиот вицепремиер и министер за надворешни работи Беџет Пацоли на денешната средба со неговиот албански колега Дитмир Бушати побарал Албанија да се вклучи во дијалогот меѓу Косово и Србија. Тој го информирал Бушати за досегашниот тек на дијалогот и оценил дека договор со Белград треба да се постигне што побрзо, јавува Анадолија. – Конечната фаза

Пацоли бара Албанија да се вклучи во дијалогот на Косово и Србија

Пацоли бара Албанија да се вклучи во дијалогот на Косово и Србија

Косовскиот вицепремиер и министер за надворешни работи Беџет Пацоли на денешната средба со неговиот албански колега Дитмир Бушати побарал Албанија да се вклучи во дијалогот меѓу Косово и Србија. Тој го информирал Бушати за досегашниот тек на дијалогот и оценил дека договор со Белград треба да се постигне што побрзо, јавува Анадолија. - Конечната фаза

Пацоли: И Албанија да се вклучи во дијалогот на Косово и Србија

Пацоли: И Албанија да се вклучи во дијалогот на Косово и Србија

Косовскиот вицепремиер и министер за надворешни работи Беџет Пацоли на денешната средба со неговиот албански колега Дитмир Бушати побарал Албанија да се вклучи во дијалогот меѓу Косово и Србија. Тој го информирал Бушати за досегашниот тек на дијалогот и оценил дека договор со Белград треба да се постигне што побрзо – јавува Анадолија. – Конечната фаза

Пацоли бара Албанија да се вклучи во дијалогот на Косово и Србија

Пацоли бара Албанија да се вклучи во дијалогот на Косово и Србија

Тој го информирал Бушати за досегашниот тек на дијалогот и оценил дека договор со Белград треба да се постигне што побрзо, јавува Анадолија. – Конечната фаза од дијалогот Косово – Србија почна, имаше три состаноци. Иако е многу тежок, мора да продолжи. Ќе биде временски ограничен, нема да трае десетици години и заклучоците мора да бидат донесени што

Пацоли бара Албанија да се вклучи во дијалогот на Косово и Србија

Пацоли бара Албанија да се вклучи во дијалогот на Косово и Србија

Косовскиот вицепремиер и министер за надворешни работи Беџет Пацоли на денешната средба со неговиот албански колега Дитмир Бушати побарал Албанија да се вклучи во дијалогот меѓу Косово и Србија. Тој го информирал Бушати за досегашниот тек на дијалогот и оценил дека договор со Белград треба да се постигне што побрзо, јавува Анадолија. – Конечната фаза

Бушати се сретна со лидерите на Самоопределување

Бушати се сретна со лидерите на Самоопределување

Лидерот на косовското опозициско Движење Самооpределување (ВВ), Албин Курти и шефот на пратеничката група на партијата, Глаук Коњуфца синоќа се сретнаа со министерот за надворешн работи на Албанија, Дитмир Бушати и албанскиот амбасадаор во Косово, Ќемал Минџози, јави дописникот на МИА од Приштина. Како што соопшти ВВ, на средбата во Приштина се разговарало

Пацоли: Албанија треба да се вклучи во преговорите меѓу Косово и Србија

Пацоли: Албанија треба да се вклучи во преговорите меѓу Косово и Србија

Косовскиот вицепремиер и министер за надворешни работи Беџет Пацоли на денешната средба со неговиот албански колега Дитмир Бушати побарал Албанија да се вклучи во дијалогот меѓу Косово и Србија. Тој го информирал Бушати за досегашниот тек на дијалогот и оценил дека договор со Белград треба да се постигне што побрзо, јавува Анадолија. – Конечната фаза

Пацоли бара Албанија да се вклучи во дијалогот на Косово и Србија

Пацоли бара Албанија да се вклучи во дијалогот на Косово и Србија

Пацоли бара Албанија да се вклучи во дијалогот на Косово и Србија Косовскиот вицепремиер и министер за надворешни работи Беџет Пацоли на денешната средба со неговиот албански колега Дитмир Бушати побарал Албанија да се вклучи во дијалогот меѓу Косово и Србија. Тој го информирал Бушати за досегашниот тек на дијалогот и оценил дека договор со Белград

Пацоли бара Албанија да се вклучи во дијалогот на Косово и Србија

Пацоли бара Албанија да се вклучи во дијалогот на Косово и Србија

Косовскиот вицепремиер и министер за надворешни работи Беџет Пацоли на денешната средба со неговиот албански колега Дитмир Бушати побарал Албанија да се вклучи во дијалогот меѓу Косово и Србија. Тој го информирал Бушати за досегашниот тек на дијалогот и оценил дека договор со Белград треба да се постигне што побрзо, јавува Анадолија. – Конечната фаза